Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης-ΟΠΕΚΑ: Γιατί καθυστέρησε η δόση του Αυγούστου

Κατά μία μέρα καθυστέρησε η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) από τον ΟΠΕΚΑ, προκαλώντας αναστάτωση και ανησυχία στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, η καταβολή της δόσης του ΚΕΑ μηνός Αυγούστου θα ξεκινήσει σήμερα 27/8/2019 από τις απογευματινές ώρες και θα ολοκληρωθεί αύριο 28/8/2019 το πρωί. Τα ποσά θα είναι διαθέσιμα σταδιακά στους δικαιούχους το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί, με βάση τις διαδικασίες του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ.

Ο ΟΠΕΚΑ ζητάει την κατανόηση των δικαιούχων του ΚΕΑ για την μικρή καθυστέρηση πληρωμής της δόσης του μηνός Αυγούστου κατά μία ημέρα, η οποία οφείλεται σε τεχνική αστοχία μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ. Σημειώνεται πως τα χρήματα ήταν από τον ΟΠΕΚΑ στη διάθεση του Διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ από τις 23/8/2019.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚΑ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες διενήργησε μεγάλο όγκο πληρωμών οκτώ διαφορετικών παροχών και επιδομάτων σε περισσότερους από 750.000 δικαιούχους και συνολικής δαπάνης μεγαλύτερης των 170 εκατ. ευρώ. Έως τώρα, παρά τις δύσκολες συνθήκες και τις ελλείψεις προσωπικού έχει επιτευχθεί η τακτική μηνιαία πληρωμή επιδομάτων, παροχών και συντάξεων που καταβάλει ο Οργανισμός.