Κοινωνικό μέρισμα 2018: Την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr για αιτήσεις

Την πρόθεση της κυβέρνησης την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος για το 2018 στα νοικοκυριά και μια μέρα μετά, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr για την υποβολή των αιτήσεων, ανακοίνωσε πριν λίγο στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αρχικά προβλέπεται το ποσό των 710 εκατ. ευρώ που, ανάλογα με τις προσαρμογές, μπορεί να υπάρξει και σχετική αύξηση. Είπε ότι το ακριβές ύψος και τα κριτήρια θα καθοριστούν με ΚΥΑ που ευελπιστεί η κυβέρνηση να έχει βγει έως την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα και να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις αιτήσεις τους, με στόχο στις 14 Δεκεμβρίου να γίνει η καταβολή στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Είπε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το μέτρο αφορά 1,3 έως 1,4 εκατ. νοικοκυριά και περίπου 3,5 εκατ. δικαιούχους.

Θυμίζουμε ότι σήμερα το πρωί κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το κοινωνικό μέρισμα 2018, το οποίο φτάνει στα 710 εκατ. ευρώ και θα δοθεί με τους όρους που δόθηκε και το 2017, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Φέτος θα δώσουμε μέρισμα περίπου 710 εκατομμύρια. Στα ίδια πρότυπα που ήταν πέρυσι το μέρισμα, έτσι θα δοθεί και φέτος», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Διαβάστε αναλυτικά: Κοινωνικό μέρισμα 2018: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή – Το ποσό, οι όροι, οι δικαιούχοι