ΠΟΕΔΗΝ: Κατάφωρη αδικία ο διορισμός στο Δημόσιο μόνο όσων πυρόπληκτων νοσηλεύτηκαν σε εντατική

Μετά τις διευκρινίσεις που έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με το διορισμό των πυρόπληκτων στο Δημόσιο, ειδικά στο σκέλος της Υπουργικής απόφασης που αφορά την «αυτοδίκαιη και αμετάκλητη παραίτηση του διοριζομένου από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις», ότι αυτή αφορά αποκλειστικά την αναστολή του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος από την ημερομηνία διορισμού, επιβάλλεται από το υπουργείο να βγει και νέα διευκρίνιση, που θα απαντά σε ένα εύλογο ζήτημα που επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ΠΟΕΔΗΝ, Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (άρθρο 17) προβλέπεται πρόσληψη στο Δημόσιο συγγενών πρώτου και δευτέρου βαθμού των θανόντων, όσων νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή φέρουν αναπηρία 67% και άνω, εξαιτίας των πυρκαγιών της Ανατολικής Αττικής. Γιατί μόνο όσοι νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ; Όσοι δεν κατάφεραν να βρουν κλίνη ΜΕΘ αν και η κατάστασή τους έχριζε νοσηλείας ΜΕΘ γιατί αποκλείονται; Οι εν λόγω πληγέντες αδικούνται κατάφωρα. Είναι διπλά άτυχοι. Και δεν βρήκαν ΜΕΘ και δεν συμπεριλαμβάνονται στα κίνητρα. Γιατί αποκλείονται όσοι νοσηλεύτηκαν ή ακόμα και τώρα νοσηλεύονται (περί τους 10) σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας; Γιατί αποκλείονται όσοι σήμερα νοσηλεύονται σε κλινικές πλαστικής χειρουργικής που έχουν υποβληθεί και συνεχίζουν να υποβάλλονται σε συνεχείς χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης (περί τους 20);».

«Η κυβέρνηση, έστω τώρα, την ύστατη ώρα μετά τις τραγικές ευθύνες που έχει για την καταστροφή στην Ανατολική Αττική θα πρέπει να δείξει περισσότερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα στην θεσμοθέτηση των κινήτρων ανακούφισης των πληγέντων από την πύρινη λαίλαπα», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με την δέουσα προσοχή την αποκατάσταση των πληγέντων και όσων νοσηλεύτηκαν με σοβαρά εγκαύματα ή σοβαρά καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα (περί τους 50). Την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση διορίζει με ρουσφετολογικά και κομματικά κριτήρια δεκάδες μετακλητούς υπαλλήλους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.