ΠΟΕΕΤ προς Χατζηδάκη: Άμεση στήριξη στους χιλιάδες εργαζόμενους σε Τουρισμό και Επίσιτισμό

Επιστολή προς το νέο υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες απασχολούμενοι στον κλάδο. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, εδώ και ένα χρόνο που έχει ξεσπάσει η πανδημία στην Ελλάδα, η πλειονότητα των εργαζόμενων έχει εισόδημα που στο ανώτερο επίπεδο είναι 534 ευρώ, ενώ υπάρχουν αρκετοί που καταφέρνουν να ζουν με μηδενικό εισόδημα!

Γι’ αυτό και η ΠΟΕΕΤ ζητάει την άμεση αύξηση της ειδικής αποζημίωσης και την λήψη μέτρων, τα οποία εξειδικεύσνται ως εξής:

  • Κάλυψη των περίπου 25.000 εργαζομένων, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ενίσχυση εδώ και μήνες.
  • Στήριξη εργαζομένων, οι οποίοι μένουν εκτός των νέων μέτρων (όπως π.χ. όσοι ελάμβαναν επίδομα ανεργίας, έληξε τον Δεκέμβριο και δεν δικαιούνται νέα παράταση γιατί έτυχαν ήδη παράτασης τον Μάρτιο του 2020).
  • Κάλυψη όσων μπαίνουν για πρώτη φορά στο Ταμείο Ανεργίας και δεν μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση των 50 ενσήμων, διότι χρειάζονται 80 ένσημα.
  • Ενίσχυση των εργαζομένων σε νυκτερινά κέντρα διασκεδάσεως και catering, οι οποίοι εξαιτίας των λίγων ημερών απασχόλησης δεν είναι δικαιούχοι μέχρι στιγμής καμίας στήριξης.
  • Λήψη μέτρων για τους εποχικά εργαζόμενους σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, οι οποίοι δεν έχουν το δικαίωμα μονομερούς αναστολής σύμβασης, ούτε συμπληρώνουν τα 50 ένσημα που απαιτούνται για την ένταξη τους στο Ταμείο Ανεργίας.