Πυρόπληκτοι: Από αύριο, Τρίτη, οι αιτήσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση – Πού υποβάλλονται

Από αύριο, Τρίτη 31 Ιουλίου, ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Το επίδομα ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά κατοικία ή των 6.000 ευρώ για τρίτεκνους και πολύτεκνους, και στις 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στα τέσσερα κατά τόπους γραφεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τα οποία βρίσκονται:

  • στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας,
  • στο κλειστό γυμναστήριο Μαραθώνα,
  • στο ΚΑΠΗ Κινέττας, και
  • στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Σύμφωνα, επίσης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, άμεσα θα τεθεί σε λειτουργία ενιαίος αριθμός κλήσης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όπου οι πληγέντες θα μπορούν να απευθυνθούν προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες για θέματα που σχετίζονται με το υπουργείο Υποδομών, καθώς επίσης και για φορολογικά ζητήματα.

Με αλφαβητική σειρά οι αιτήσεις

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018, ενώ οι αιτήσεις θα κατατεθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


Από το υπουργείο τονίζεται ότι για τους πληγέντες οι οποίοι δεν πρόλαβαν ή δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, θα συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης των αιτημάτων των πολιτών.

Οι πληγέντες πολίτες συμπληρώνουν τυποποιημένο έντυπο αίτησης διπλής όψης με ενσωματωμένη τυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση και απαιτείται μόνο η συμπλήρωση των στοιχείων τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι πληγέντες, πέραν του έκτακτου επιδόματος των 5.000 ή 6.000 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, για τις κατοικίες και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, θα αποζημιωθούν πρόσθετα για τις ζημιές που υπέστησαν τα κτίρια και ο περιβάλλων χώρος,βάσει της κείμενης νομοθεσίας, αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

Κατεβάστε εδώ το έντυπο για κατοικία

Κατεβάστε εδώ το έντυπο για επιχείρηση

Διαβάστε και: Πότε και πώς θα δοθούν διπλή σύνταξη, ενισχύσεις και επιδόματα από υπ. Εργασίας και ΟΑΕΔ