Πότε καταβάλλεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Μαΐου

Ανακοινώθηκε και επίσημα από το υπουργείο Εργασίας η επόμενη καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Η πληρωμή για το Μάιο θα γίνει στους δικαιούχους την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Μαΐου. Η καταβολή θα αφορά αιτήσεις που εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου, έως τις 30 Απριλίου 2019.

Συνολικά θα εκταμιευθεί ποσό της τάξης των 52.281.443 ευρώ που θα δοθεί σε 255.603 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 475.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.