Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε χθες στην Ύδρα, κήρυξε το νησί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Ταφύλλης.

Μετά το μεσημέρι η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση της Ύδρας θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM o δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κουκουδάκης.

«Σιγά-σιγά αποκαθίσταται το πρόβλημα υδροδότησης, με τον προσωρινό τρόπο της υδροφόρας του Πολεμικού Ναυτικού και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκρισή του» ανέφερε ο δήμαρχος Ύδρας και πρόσθεσε ότι «αναμένονται και δύο μεγάλες γεννήτριες που θα ηλεκτροδοτήσουν το νησί».

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος βρισκόταν μάλιστα στο νησί όταν έγινε η διακοπή ηλεκτροδότησης, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις «Κουντουριώτεια 2018», επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν μέσα στο κατακαλόκαιρο να μένει το νησί χωρίς ρεύμα. Αν και η ‘Υδρα τροφοδοτείται από δύο εναλλακτικές πλευρές, δυστυχώς και οι δύο είναι εκτός»…

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ