Σημαντική εκδήλωση: «Ανθρώπινα δικαιώματα: μια πραγματικότητα για όλα τα άτομα με αναπηρίες;»

«Ανθρώπινα δικαιώματα: μια πραγματικότητα για όλα τα άτομα με αναπηρίες;», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που συνδιοργανώνεται από την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, την ευρωβουλευτή από την Πορτογαλία, Marisa Μatias και την ευρωβουλευτή από τη Σουηδία, Malin Bjork την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, 15:00-18:30 (ώρα Βελγίου)

H εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις κεντρικές θεματικές ενότητες:

  • Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις επερχόμενες ευρωεκλογές: αυξάνοντας την πολιτική συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία.
  • Διεθνής και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα άτομα με αναπηρία.
  • Ρίχνοντας τα τείχη: Ανεξάρτητη Διαβίωση.

Προσκεκλημένοι ομιλητές της Κωνσταντίνας Κούνεβα είναι, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος λειτουργίας του νεοσύστατου Συντονιστικού Μηχανισμού για την Αναπηρία, Χαράλαμπος Χριστόπουλος και η Βρετανίδα ακαδημαϊκός Anna Lawson, Διευθύντρια στο Διεπιστημονικό Κέντρο Μελετών Αναπηρίας στο Πανεπιστήμιο του Leeds.

Επίσης, στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Adolf Ratzka, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ανεξάρτητη διαβίωση (ENIL), ειδικοί για θέματα των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) και εκπρόσωποι και ακτιβιστές από αναπηρικές οργανώσεις της Σουηδίας και της Πορτογαλίας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει από την Ελλάδα ομάδα 30 ατόμων από αναπηρικές οργανώσεις και συλλογικότητες, που ήδη ταξιδεύουν για τις Βρυξέλλες. Πιο συγκεκριμένα από την Κ. Κούνεβα έχουν κληθεί μέλη από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε), τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ), το Τμήμα ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ και από την Κίνηση Καλλιτεχνών με αναπηρία. Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων θα έχουν δυνατότητα παρέμβασης στην εκδήλωση.