Στον «αέρα» η καταβολή αναπηρικών επιδομάτων – Αναστολή λειτουργίας ΚΕΠΑ, λόγω πανδημίας

Η πανδημία προκαλεί συνεχώς νέα προβλήματα στη λειτουργία των δομών. Τελευταίο «κρούσμα» τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), για τα οποία αποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας το διάστημα 18-30 Νοεμβρίου.

Το ζήτημα αποκτά σαφώς πιο κοινωνικά χαρακτηριστικά, καθώς έχουν συσσωρευτεί εκατοντάδες υποθέσεις ΑμεΑ που περιμένουν την τυπική και ουσιαστική έγκριση των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ, ώστε να μπορέσουν να λάβουν τα επιδόματα που δικαιούνται ή να ανανεωθεί η χορήγησή τους. Είναι προφανές ότι σε περίοδο κορονοϊού, η μη λειτουργία των ΚΕΠΑ δημιουργεί «ζήτημα» με την καταβολή των επιδομάτων σε μερίδα πολιτών, που τα έχουν απόλυτη ανάγκη…

Τα ραντεβού, τα οποία αναβάλλονται, θα προγραμματιστούν κατά προτεραιότητα και οι αιτούντες θα ενημερωθούν για τη νέα ημερομηνία και ώρα εξέτασης, μετά την επαναλειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα δοθεί παράταση στην καταβολή συνταξιοδοτικών παροχών και προνοιακών επιδομάτων για όσα αιτήματα παράτασης επηρεάζονται από την αναβολή των συνεδριάσεων.