Στρατούλης: Δείγμα αναλγησίας ο αποκλεισμός χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς

Δημήτρης Στρατούλης, πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, μέλος Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας

Με επιτροπή γονέων των οποίων απορρίφτηκαν οι αιτήσεις για ένταξη των παιδιών τους στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς συναντήθηκε σήμερα ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, υπεύθυνος για τις προνοιακές πολιτικές.

«Ο αποκλεισμός δεκάδων χιλιάδων παιδιών από το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας τους σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, για το σχολικό έτος 2018-1019, παρότι οι γονείς τους έχουν όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις και έχουν κάνει τις σχετικές αιτήσεις, προσθέτει νέα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη σε οικογένειες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ανέργων και είναι ένα ακόμα δείγμα κοινωνικής αναλγησίας», τόνισε ο κ. Στρατούλης μετά το τέλος της συνάντησης.

Και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είχε δεσμευτεί ακόμα και με πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, ότι φέτος δεν θα αποκλειστεί κανένα παιδί από παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό, είναι πολιτικά έκθετη και οι δικαιολογίες που ψελλίζει το αρμόδιο υπουργείο δεν γίνονται πιστευτές ούτε από τα ίδια τα αποκλεισμένα νήπια».

«Η κυβέρνηση και οι δανειστές έχουν ξεχάσει ή αγνοούν προκλητικά ότι η αντιμετώπιση των παιδιών ήταν, είναι και πάντα θα είναι ο δείκτης πολιτισμού και ανθρωπιάς κάθε κυβέρνησης, κάθε χώρας και κάθε διεθνούς οργανισμού. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τις φθηνές δικαιολογίες και να προβεί, χωρίς καμία καθυστέρηση, στις αναγκαίες ενέργειες που απαιτούνται για να μην αποκλειστεί κανένα παιδί εργαζομένων και ανέργων από τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς», κατέληξε ο Δημήτρης Στρατούλης.