Το υπουργείο Εργασίας «θυμήθηκε» τους εργαζόμενους διανομείς – Με μεγάλη καθυστέρηση η προστασία στους ντελιβεράδες

Με καθυστέρηση τουλάχιστον τεσσάρων ημερών, το υπουργείο Εργασίας «θυμήθηκε» ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στον κλάδο της διανομής, οι οποίοι πρέπει να προστατευθούν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Είχαν προηγηθεί βέβαια εικόνες που έκαναν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι οποίες έδειχναν ντελιβεράδες να υποφέρουν μέσα στο χιόνια και στον πάγο για να μεταφέρουν τις παραγγελίες τους

Ακόμα και με…96 ώρες καθυστέρηση, το υπουργείο Εργασίας απηύθυνε σύσταση προς τους εργοδότες,  στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Τονίζεται ότι «προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες.

Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα». Μια σύσταση που ασφαλώς θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία εάν είχε εκδοθεί την περασμένη Παρασκευή, πριν δηλαδή ξεσπάσει η σφοδρή κακοκαιρία και όχι μόλις χθες, Τρίτη…