Υπουργείο Εργασίας: Παρατάσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανέργους και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Παράταση δίνεται, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων που είναι ηλικίας από 29 έως 55 ετών. Μια παράταση που θα ισχύει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Πρόκειται για ένα μέτρο διευκόλυνσης των ανέργων κατέθεσε υπό μορφή τροπολογίας, το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή. Πρόκειται να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο που ήδη συζητείται στο Κοινοβούλιο.

Επίσης, ανάλογη παράταση δίνεται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία,  όπως επίσης και των ασφαλισμένων του ΟΓΑ που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ειδικά για τους έμμεσα ασφαλισμένους και τους μη μισθωτούς, η παράταση για την υγειονομική τους κάλυψη, παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. Για τους μισθωτούς, η αντίστοιχη κάλυψη προκύπτει μετά την πραγματοποίηση 50 ημερών ασφάλισης, κατά το προηγούμενο έτος.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών σε έως 120 δόσεις, το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε διάταξη, με την οποία παρατείνεται έως το τέλος του έτους και το δεύτερο στάδιο υπαγωγής σε αυτή. Θα πρέπει όμως οι όποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές πρώτα να διαβιβαστούν στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και στη συνέχεια να υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους η σχετική αίτηση.