Φωτίου: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περικόψει τα προνοιακά επιδόματα

Την εκτίμηση ότι η νέα κυβέρνηση θα επιδιώξει να περικόψει τα προνοιακά επιδόματα, έκανε η Θεανώ Φωτίου. Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και νυν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε την φράση περί «εξορθολογισμού των κριτηρίων χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων», που είπε η νέα υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον ΟΠΕΚΑ.

Η κυρία Φωτίου υπογράμμισε ότι «ήδη ο ΟΠΕΚΑ χορηγεί με απόλυτη διαφάνεια ψηφιακά τα προνοιακά επιδόματα με κριτήρια απολύτως ορθολογικά με βάση τη σχετική νομοθεσία. Ο δήθεν ‘εξορθολογισμός των κριτηρίων’ είναι κατά λέξη η ορολογία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να περικοπούν τα προνοιακά επιδόματα».

«Δυστυχώς», συμπλήρωσε η κυρία Φωτίοιυ, «δεν έχασε χρόνο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για να προετοιμάσει το έδαφος ώστε να προχωρήσει στην πολιτική περικοπών που είχε ζητήσει το ΔΝΤ και είχε επιτυχώς αποκρούσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις. Επαναλαμβάνουμε ότι οι πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το παιδί (επίδομα παιδιού, σχολικά γεύματα, βρεφονηπιακοί) αύξησαν το ποσό χρηματοδότησης από 822 εκατ. ευρώ σε 1,416 δισ. ευρώ. Αυτές οι πολιτικές σήμερα απειλούνται και αυτές θα υπερασπιστούμε στη Βουλή με συμμέτοχη την κοινωνία».