Φωτίου: 739 αιτήσεις για αναδοχή και υιοθεσία μέσα σε δύο μήνες

Μέσα σε μόλις δύο μήνες λειτουργίας της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, έχουν υποβληθεί 739 αιτήσεις για αναδοχή και υιοθεσία. Ειδικότερα, έχουν υποβληθεί 606 αιτήσεις υποψήφιων γονέων για υιοθεσία και άλλες 133 αιτήσεις για αναδοχή.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου σε ομιλία της, στο πλαίσιο του διήμερου επιμορφωτικού Εργαστηρίου για την Αναδοχή και την Υιοθεσία, που διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, την πλατφόρμα έχουν επισκεφθεί 2.500 άτομα, ενώ στο ηλεκτρονικό σύστημα υπάρχουν 71 ηλεκτρονικοί φάκελοι για το παιδί.

Η κυρία Φωτίου επισήμανε τις μεταρρυθμίσεις του προνοιακού κράτους που υλοποιούνται επί τέσσερα χρόνια. «Η πρώτη μεταρρύθμιση ήταν η εγκαθίδρυση ψηφιακού προνοιακού κράτους με δύο πυλώνες: τον ΟΠΕΚΑ και τα Κέντρα Κοινότητας, καθώς και τα τέσσερα επιδόματα: ΚΕΑ, επίδομα στέγης, επίδομα παιδιού και επίδομα αναπήρων. Η δεύτερη ήταν η τακτοποίηση του ιδρυματικού κράτους (1.600 ιδιωτικά ιδρύματα). Η τρίτη αφορά στην αποϊδρυματοποίηση με τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) και τον νόμο για την αναδοχή και υιοθεσία».