Σύνταξη και συνέχιση της εργασίας – Ποιοι δεν χάνουν τη σύνταξη – Πόσο μειώνονται οι αποδοχές

Οι ασφαλισμένοι που υπέβαλλαν πριν από την 18η Ιουλίου 2018 αίτηση συνταξιοδότησης, μπορούν να βγουν στη σύνταξη ακόμα κι αν συνεχίζουν να εργάζονται. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, η σύνταξή τους θα είναι μειωμένη κατά 60%, σε σχέση με το ποσό που επρόκειτο να λάβουν. Η περικοπή αυτή θα ισχύει για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζουν να εργάζονται.

Πρόκειται για διευκρίνιση που παρέχεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, την οποία υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Η έκδοσή της κρίθηκε απαραίτητη καθώς πριν από την ανωτέρω ημερομηνία η σύνταξη διακοπτόταν σε όσους συνταξιούχους συνέχιζαν να απασχολούνται. Η σχετική διάταξη τροποποιήθηκε και τώρα έπρεπε να αποσαφηνιστεί τι θα συμβεί με όσους είχαν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από την επίμαχη ημερομηνία, αλλά είτε αυτό δεν έχει κριθεί ακόμα, είτε κρίθηκε με όρους προγενέστερης διάταξης.

Στο εξής, λοιπόν, οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εφόσον συνεχίζουν να απασχολούνται δεν χάνουν τη σύνταξή τους, αλλά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 40% αυτής.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο:

29_MAI_2019_ERGASIA_SYNTAXIOYXWN