Δραγασάκης για εξωδικαστικό μηχανισμό: Μέχρι τέλος του χρόνου η τροπολογία παράτασης

Μέχρι το τέλος του χρόνου ψηφίζεται από τη Βουλή η τροπολογία για την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του, όπως ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Επίσης, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι σύντομα κατατίθεται στη Βουλή και η ρύθμιση, με την οποία θα αποσαφηνίζεται το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που θα επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία των επαγγελματιών. Στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να συνοδευτεί από μία ευρύτερη πολιτική στέγασης για όσους δεν έχουν κατοικία.

«Το ιδιωτικό χρέος, που είναι μια από τις πιο οδυνηρές πλευρές της κρίσης, είναι προτεραιότητα της επόμενης περιόδου. Έχουμε καταθέσει τροπολογία, που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, για παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η οποία θα συνοδευτεί από περαιτέρω απλούστευση και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του. Σύντομα, δε, θα αποσαφηνιστεί το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και στη Βουλή θα κατατεθεί σχετική ρύθμιση. Στόχος μας είναι η εν λόγω προστασία να επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία επαγγελματιών, η προστασία να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να συνοδευτεί από μια ευρύτερη πολιτική στέγασης για όσους δεν έχουν κατοικία» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ