ΕΝΔΙΣΥ προς Βεσυρόπουλο: Οι ΔΟΥ ρίχνουν πρόστιμα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων – Ζητείται λύση στο πρόβλημα

Επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο, απέστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, επαναφέροντας το μείζον πρόβλημα της υπέρογκης, αλλά και λάθους φορολόγησης των αναδρομικών των συνταξιούχων. Το ΕΝΔΙΣΥ επανέρχεται στο ζήτημα αυτό μιας και παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις που έχουν γίνει προς το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. Όλα αυτά ενώ έχουν υπάρξει δύο ερμηνευτικές εγκύκλιοι που αφορούν της εκκαθαρίσεις των αναδρομικών των ετών 2010-2011-2012-2013.

Όπως τονίζει το Δίκτυο, «οι αρμόδιοι εκκαθαριστές των ΔΟΥ εξακολουθούν να παρερμηνεύουν τις εγκυκλίους σας και φορολογούν τα αναδρομικά με όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα για το διάστημα από το 2013 και πριν. Παρακαλούμε πολύ να παρέμβετε για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που έχει προκύψει με εκ νέου διευκρινιστική προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο. Να φορολογηθούν όλα αυτά τα αναδρομικά με τις προσαυξήσεις στο 20%, γιατί έτσι και μόνο θα επέλθει ισονομία».

Επίσης, το ΕΝΔΙΣΥ προσθέτει ότι «επειδή τα ποσά που προκύπτουν μετά τις εκκαθαρίσεις, είναι πολύ υψηλά και σε πάρα πολλούς χαμηλοσυνταξιούχους, είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουν, να ενταχθούν και αυτά στις ρυθμίσεις πέραν των 24 δόσεων όπως προβλέψατε και για τους πληγέντες από τον Κορονοϊό.

Περιμένουμε το συντομότερο την δική σας παρέμβαση πριν γίνουν λάθος εκκαθαρίσεις και κατατεθούν από τους συνταξιούχους μηνύσεις στους εκκαθαριστές»!