«Αγνοούνται» τα χρήματα τηλεμαραθώνιου εράνου από το 2016 για το νοσοκομείο Σωτηρία!

Μια περίεργη και εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία αφορά τηλεμαραθώνιο έρανο που έγινε τον Απρίλιο του 2016 για την ανακαίνιση κλινικών του Νοσοκομείου Σωτηρία, με το ποσό που τότε συγκεντρώθηκε να… αγνοείται μέχρι και σήμερα!

Η ΠΟΕΔΗΝ, μάλιστα, δημοσιοποιεί επιστολή του Διοικητή του Νοσοκομείου Σωτηρία προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), Πάνο Κυριακόπουλο, με κοινοποίηση στην 1η ΥΠΕ, ο οποίος δήλωσε άγνοια για την τύχη των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από τα ΜΜΕ για την ανακαίνιση της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου που ασχολείται με τον καρκίνο.

Ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ, Πάνος Κυριακόπουλος, με επιστολή του προς τον διοικητή του νοσοκομείου Σωτηρία στις 20/3/2018, ρωτά για την πορεία των έργων που -θεωρητικά- θα χρηματοδοτούνταν από τον έρανο που οργανώθηκε τον Απρίλιο του 2016.

Αντί άλλης απάντησης, ο διοικητής του νοσοκομείου έστειλε στον κ. Κυριακόπουλο την επιστολή-απάντηση που έστειλε το Σεπτέμβριο του 2016 στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), το οποίο τότε ζητούσε να μάθει για την πορεία των έργων και το ύψος της δαπάνης, ποιος ήταν ο υπεύθυνος φορέας για τη συγκέντρωση των χρημάτων και αν τέθηκαν υπόψιν της διοίκησης του νοσοκομείου απολογιστικά στοιχεία για τα τα έσοδα του τηλεμαραθώνιου.

Στην απάντησή του προς το ΣΕΥΥΠ ο διοικητής του νοσοκομείου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «το νοσοκομείο μας δεν έχει εκδώσει καμιά απόφαση-έγκριση και δεν έχει συνάψει σύμβαση, σε σχέση με τη διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων που δημοσιοποιήθηκε το 2016 μέσω των ΜΜΕ, για ανακαίνιση της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Δεν υπάρχει ενημέρωση για το είδος των εργασιών που θα πραγματοποιούνταν με τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν, καθώς και για τυχόν εργασίες που έγιναν στην κλινική σε εκπλήρωση του σκοπού του τηλεμαραθωνίου και το ύψος της συνολικής δαπάνης αυτών. Επίσης δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποιος ήταν ο υπεύθυνος φορέας για τη συγκέντρωση των χρημάτων και δεν τέθηκαν υπόψιν μας απολογιστικά στοιχεία για τα έσοδα του τηλεμαραθωνίου».

Στα έγγραφα που δημοσιοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, περιέχεται και το υπηρεσιακό έγγραφο του Διοικητικού – Οικονομικού Διευθυντή του νοσοκομείου Σωτηρία, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα στο νοσοκομείο για αποδοχή δωρεάς από έρανο που οργάνωσαν τα ΜΜΕ.

«Πώς είναι δυνατόν να μη γνωρίζει η Διοίκηση εάν παρελήφθησαν και πού πήγαν τα χρήματα, πόσα ήταν και για ποιο σκοπό διατέθηκαν», αναρωτιέται χαρακτηριστικά η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, που χρήζει άμεσης διερεύνησης, αφού πρόκειται για λεφτά που έδωσαν χιλιάδες πολίτες από το υστέρημά τους για την ενίσχυση ενός δημόσιου νοσοκομείου. Οι απαντήσεις πρέπει αν είναι άμεσες και ξεκάθαρες, αφού τέτοιου είδους… σκοτεινές διαδρομές -εκτός των άλλων- ακυρώνουν πανηγυρικά τη διάθεση προσφοράς και εύλογα μεγεθύνουν την καχυποψία απέναντι σε κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία.

Δείτε παρακάτω τα έγγραφα που δημοσιοποίησε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ

ERANOS_SWTHRIA_2016