Αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

Ανεστάλησαν όλα τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο (ΠΠΝΠ), επειδή ο χώρος ανάνηψης των χειρουργείων είναι γεμάτος περιστατικά τα οποία δεν μπορούν να μεταφερθούν στη ΜΕΘ, καθώς αυτή είναι κορεσμένη και δεν υπάρχει ελεύθερη κλίνη, όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, οι ασθενείς βρίσκονται στο χώρο ανάνηψης, καθώς δεν λειτουργεί ούτε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν εκεί.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα και την εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» ο πρόεδρος Νοσοκομειακών Αχαΐας, Δημήτρης Ζιάζιας, το πρόβλημα θα είχε λυθεί αφενός αν λειτουργούσε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αλλά και με πλήρες προσωπικό και κρεβάτια οι ΜΕΘ στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν θα χρειαζόταν όλα τα περιστατικά να μεταφέρονται στο ΠΓΝΠ. Επίσης ο κ. Ζιάζιας τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι τραγική.

Σήμερα, λοιπόν, πάρθηκε η απόφαση, για να μην κινδυνεύσει η ζωή των ασθενών, να γίνει αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργείων μέχρι νεωτέρας, με αποτέλεσμα ασθενείς που περίμεναν για μήνες να χειρουργηθούν, να μην ξέρουν αυτή την ώρα, πότε αυτό θα πραγματοποιηθεί.

Ακούστε εδώ τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Αχαΐας, Δημήτρη Ζιάζια