Απάντηση του ΟΚΑΝΑ στις καταγγελίες για τους γιατρούς που εργάζονται με μπλοκάκι

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΚΑΝΑ, απαντώντας στις αιτιάσεις που ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας για τις παραιτήσεις γιατρών που εργάζονται με μπλοκάκι.

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΚΑΝΑ σημειώνεται ότι «με αφορμή συνέντευξη τύπου που δόθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών την 12/10/2017, προβλήθηκε στον Τύπο το ζήτημα παραίτησης 5 ιατρών επί συνόλου 34 που απασχολούνται στις Θεραπευτικές Μονάδες του Οργανισμού με καθεστώς δελτίου παροχής υπηρεσιών (ΔΠΥ). Ο βασικός λόγος παραίτησης είναι η μείωση του μισθού τους, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ)».

Και συνεχίζει: «Δημοσιεύματα αλλά και ανακοινώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), πιθανώς λόγω ψευδούς πληροφόρησης, καταστροφολογούν προβάλλοντας δυσλειτουργία των Θεραπευτικών Μονάδων εν όψει πιθανής μελλοντικής αποχώρησης του ιατρικού προσωπικού με ΔΠΥ».

«Σε απάντηση των όσων αναφέρονται, ο ΟΚΑΝΑ ενημερώνει ότι:
-Ο Οργανισμός καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιήσει με κάθε νόμιμο μέσο όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα των εργαζομένων του.
– Καμία θεραπευτική μονάδα δεν έχει μείνει χωρίς ιατρό στο παρελθόν. Με τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού το τελευταίο διάστημα υπήρξε η δυνατότητα να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των παραιτηθέντων ιατρών.
-Η μείωση του μισθού, ως αποτέλεσμα της αλλαγή του τρόπου υπολογισμού και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ), αφορά μόνο τους 3 από τους πέντε (5) παραιτηθέντες ιατρούς
» καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ.