ΔΗΣΥ και Ποτάμι ψηφίζουν το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη

Με ευρύτερη πλειοψηφία ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης». Το σχέδιο νόμου ψηφίζουν, εκτός από την κυβερνητική πλειοψηφία, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ) και Ποτάμι.

O εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση για πρώτη φορά ικανοποιεί ένα κοινωνικό αίτημα. Αναγνωρίζει τις ανάγκες των ασθενών, διακρίνει τις προοπτικές παγκοσμίως για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης και επιχειρεί μεθοδικά να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο. Ρυθμίζει, δηλαδή, μια πραγματικότητα».

«Δυστυχώς, δεν αφήνετε ένα παράθυρο για τη χρήση της ψυχαγωγικής κάνναβης. Αφήνετε ανοιχτές μπαλκονόπορτες. Κι αν ο κ. Καρανίκας θέλει την Ελλάδα να την κάνει όπως την έχει στο μυαλό του, έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς, για εμάς και για τα παιδιά μας, δεν θα το επιτρέψουμε» ανέφερε ο εισηγητής της Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Αν και επισήμανε ότι χρειαζόταν καλύτερη προεργασία εκ μέρους της κυβέρνησης, η ΔΗΣΥ ψηφίζει το νομοσχέδιο. Παράλληλα, ο Κώστας Μπαργιώτας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η στάση της Ν.Δ. δείχνει το σκληρό πρόσωπο μιας λαϊκίστικης και αντιδραστικής δεξιάς και να κατηγορήσει το ΚΚΕ για συντηρητικές θέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ