Εγκαινιάζονται τρία κτίρια για την εξυπηρέτηση παιδιών με αναπηρία στη Βούλα

Στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας θα βρεθεί αύριο, Παρασκευή, η αν. υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, όπου θα εγκαινιάσει τρία κτίρια που προορίζονται για την εξυπηρέτηση παιδιών με αναπηρία.

Τα κτίρια ανακαινίστηκαν με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και το σωματείο Οι φίλοι του ΠΙΚΠΑ Βούλας-Πεντέλης ανέλαβε την παρακολούθηση του έργου κατά την επισκευή. Οι δομές θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση εξειδικευμένων προγραμμάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας (ΚΚΠΠ) Αττικής.

Ειδικότερα:

  • Το πρώτο κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως στέγη των νέων κοριτσιών που ζουν στο χώρο πολλά χρόνια και προετοιμάζονται για την αυτονόμησή τους.
  • Το δεύτερο ως ξενώνας βραχείας παραμονής για παιδιά με αναπηρίες που ζουν με τις οικογένειές τους και για οικογενειακούς λόγους χρειάζονται την προσωρινή εξειδικευμένη φιλοξενία.
  • Το τρίτο ως κέντρο θεραπειών για παιδιά της κοινότητας που είναι ανασφάλιστα και παραπέμπονται για θεραπείες όλων των μορφών.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίας θα είναι δωρεάν και θα καλύπτονται από την πρόσφατη επιδότηση των 6,6 εκατ. ευρώ του υπουργείου Εργασίας για προγράμματα αποϊδρυματοποίησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «και τα τρία προγράμματα είναι καινοτόμα και στοχεύουν στην ενεργή σύνδεση του ΚΚΠΠ Αττικής με την κοινωνία, καθώς και την ανάδειξη του νέου διευρυμένου και πρωτοπόρου ρόλου του στα θέματα της αναπηρίας και της αποϊδρυματοποίησης».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 11 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας, στη Λεωφόρο Καραμανλή 2. Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκτός της αναπληρώτριας υπουργού και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.