Εγκαινιάστηκε η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας στην Κρήτη

Η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας στην Κρήτη εγκαινιάστηκε σήμερα στο Ηράκλειο, από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Η Τοπική Μονάδα Υγείας θα στελεχώνεται από προσωπικό δώδεκα ατόμων, εκ των οποίων οι τέσσερις θα είναι γιατροί.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για την Κρήτη, μια σημαντική στιγμή για το σύστημα υγείας που αποδεικνύεται όρθιο και λειτουργικό» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ Ξανθός, κατά την τελετή των εγκαινίων.

Παράλληλα τόνισε, ότι με την ίδρυση και λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας ενισχύεται σημαντικά η προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Όπως ανέφερε, «προσλαμβάνουμε νέους ανθρώπους, δημιουργούμε νέες υπηρεσίες και ένα μοντέλο με νέα φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην αγωγή υγείας και την πρόληψη και την διατομεακή συνεργασία. Υπήρχε έλλειμμα από το ΕΣΥ και έτσι φέρνουμε ένα νέο πνεύμα κουλτούρας στον τομέα υγείας, με νέους γιατρούς, ενώ φιλοδοξούμε να γίνει πεδίο ώστε όλοι οι γιατροί από το εξωτερικό να επιστρέψουν πίσω».

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν, η ηγεσία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Την άλλη βδομάδα εγκαινιάζεται η τοπική μονάδα υγείας στην Αλικαρνασσό, ενώ στις αρχές του 2018 θα εγκαινιαστούν οι ΤΟΜΥ σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Το πρωί, ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, με κύριο θέμα συζήτησης την δυνατότητα αναβάθμισης του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ