Ελεύθερη… πτώση δύο ορόφων έκανε ασανσέρ του ΑΧΕΠΑ με 4 επιβαίνοντες

a Control panel of an old elevator

Ελεύθερη πτώση δύο ορόφων έκανε χτες ασανσέρ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, την ώρα που μέσα βρίσκονταν δύο συνοδοί, ένας τραυματιοφορέας και μία χειρίστρια ιατρικών μηχανημάτων, των οποίων ευτυχώς η ζωή δεν κινδυνεύει.

Σύμφωνα με σημερινή καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, χτες σημειώθηκε «σοβαρό ατύχημα με τα παμπάλαια ασανσέρ του Νοσοκομείου. Στο παλαιό κτίριο του Νοσοκομείου κόπηκε ο ιμάντας ενός ασανσέρ το οποίο υποχώρησε δύο ορόφους. Από το 0 βρέθηκε στο -2. Μέσα βρίσκονταν δύο συνοδοί, ένας τραυματιοφορέας και μία χειρίστρια ιατρικών μηχανημάτων. Τραυματίστηκαν, σοκαρίστηκαν. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

«Τα ασανσέρ και στα δύο κτίρια του ΑΧΕΠΑ έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα. Είναι πανάρχαια. Χαλάνε συνεχώς», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και τονίζει ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην διακίνηση ασθενών. Κλείνονται μέσα, συνοδοί, προσωπικό και ασθενείς. Ξεμένουν τα ασανσέρ μεταξύ δύο ορόφων. Πολλές φορές υπάρχει αδυναμία μεταφοράς ασθενών στα χειρουργεία προκειμένου να χειρουργηθούν. Μένουν οι ασθενείς κλεισμένοι μέσα. Δέκα χρόνια θέτει το ζήτημα των ασανσέρ το σωματείο».

Και η ΠΟΕΔΗΝ πάει ένα βήμα παραπέρα, επισημαίνοντας ότι «με τα ίδια ασανσέρ, όσα βρίσκονται σε λειτουργία, μεταφέρονται ασθενείς, σκουπίδια, τρόφιμα. Γι’ αυτό οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις θερίζουν. Αν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν ασανσέρ σε ένα Νοσοκομείο 700 κλινών (πληρότητα 100%) με επισκεψιμότητα εκατοντάδων καθημερινά συνοδών, 1.000 ασθενών εκτάκτων περιστατικών και φοιτητών που προσέρχονται σε κάθε εφημερία. Μεγάλη η ταλαιπωρία όλων. Τι άλλο να πει κανείς για τα πλεονασματικά νοσοκομεία», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.