Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία: Πώς και πότε θα δημοσιευτεί το πόρισμα

Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα δημοσιοποιηθούν τα τέσσερα κύρια κεφάλαια του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία και η Ολομέλεια θα αποφασίσει εάν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για περαιτέρω ενέργειες όπως η Προανακριτική, είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Θύμισε ότι από την ίδια διαδικασία για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, το πόρισμα εστάλη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προέκυψαν 26 δικογραφίες, λέγοντας χαρακτηριστικά «έτσι κάπως θα γίνει και τώρα».

«Το πόρισμα έχει “τεμαχιστεί” σε τέσσερα κυρίως κεφάλαια για λόγους τόσο πρακτικούς όσο και ουσίας, να φωτιστεί καλύτερα κάθε πλευρά, αποφασίσαμε να το δίνουμε σταδιακά και στους συναδέλφους της Επιτροπής και -μοιραία- στη δημοσιότητα», είπε ο κ. Μπαλωμενάκης, παραθέτοντας το χρονοδιάγραμμα της δημοσιοποίησης:

  • ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, την Δευτέρα το πρωί,
  • ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, αργότερα την επόμενη εβδομάδα, και
  • ΚΕΕΛΠΝΟ και ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ αντίστοιχα την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Όπως θύμισε, «είμαστε υποχρεωμένοι από την προθεσμία στις 20-21 Νοεμβρίου να δώσουμε το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής», ο οποίος θα το φέρει στην Ολομέλεια και «τα κόμματα αποφασίζουν ποια στάση θα κρατήσουν. Υπάρχει, εφόσον αποφασιστεί, η διαδικασία της Προανακριτικής Επιτροπής, αν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις».

Θύμισε επίσης ότι στην αντίστοιχη διαδικασία για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ τα πορίσματα εστάλησαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και συγκροτήθηκαν 26 δικογραφίες, για τους ταμίες των κομμάτων και μεγάλες επιχειρήσεις, εκ των οποίων 10 τέθηκαν στο αρχείο αλλά για τις άλλες 16 είναι σε εξέλιξη η διερεύνησή τους.

«Έτσι κάπως θα γίνει και τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλωμενάκης.

Ο ίδιος σε άλλο σημείο χαρακτήρισε το μέρος του πορίσματος που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ «υπερβολικά σοβαρό, με διαστάσεις που διαφαίνονταν από την αρχή… Μετά από 18 μήνες συνεχών συζητήσεων και εξαντλητικών εξετάσεων, έχουμε φτάσει σε συμπεράσματα, που νομίζω έχει βγάλει και το κοινό που παρακολουθούσε. Αυτά καταδεικνύονται… από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η Ολομέλεια της Βουλής… για τις ευθύνες πάσης φύσεως παντός προσώπου».

Πηγή: stokokkino.gr