ΕΟΠΥΥ: Έως 31/12/2018 η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους πυρόπληκτους

Με σημερινή εγκύκλιό του ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι στους πληγέντες από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 εξακολουθούν να χορηγούνται τα φαρμακευτικά είδη με μηδενική συμμετοχή μέχρι τις 31/12/2018.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο γιατρός κατά τη συνταγογράφηση φαρμάκων θα επιλέγει μηδενική συμμετοχή, αναφέροντας στα σχόλια της συνταγής ότι πρόκειται για πληγέντες από πυρκαγιά και θα επισυνάπτει αντίγραφο σχετικής βεβαίωσης από δημόσια Αρχή (αστυνομία, πυροσβεστική ή δήμο) ότι διέμεναν σε κατάλυμα στις πληγείσες περιοχές τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. H βεβαίωση θα υποβάλλεται από το φαρμακοποιό με την εκτελεσμένη συνταγή.

Επίσσης στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις που έχουν καταστραφεί τα βιβλιάρια ασθένειας και δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί, αυτό θα αναφέρεται σε υπεύθυνη δήλωση που θα συμπληρώνει ο ασθενής ή ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος και οι φαρμακοποιοί θα εκτελούν τις συνταγές χωρίς την επίδειξη βιβλιαρίου, επισυνάπτοντας την σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Δείτε την εγκύκλιο

21_NOEM_2018_EOPYY_FARMAKA_PYROPLHKTOI