ΕΟΠΥΥ: Σε επίσχεση οι συμβεβλημένοι γιατροί την Παρασκευή

Την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, η Ένωση των συμβεβλημένων Ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) προκήρυξε επίσχεση, που σημαίνει ότι οι γιατροί θα απέχουν από τη διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων.

Η επίσχεση γίνεται για την μη έγκαιρη πληρωμή των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και τις σχετικές κινητοποιήσεις μας για το ακανθώδες ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής των αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός διαμέσου του Προέδρου του παρέχει συνεχείς υποσχέσεις για την εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου, οι οποίες όμως ουδέποτε τηρούνται.

Και πάλι βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε για το γεγονός, ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές ιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την σύμβασή μας. Επίσης, ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών(από το 2010) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους, ενώ αποτελεί υποχρέωσή του εκ του νόμου και υπηρεσιακό του καθήκονακόμη παραμένει στα αζήτητα!».

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, ζητούν «την κατανόηση των ασφαλισμένων, οι οποίοι επίσης θίγονται από τους παράλογους “κανόνες” που τίθενται στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης».