ΙΣΑ: Επιστολή στον υπουργό Υγείας για να μην κλείσει το τμήμα ΩΡΛ του νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) απέστειλε επιστολή – την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Γ. Πατούλης και ο γεν. γραμματέας Αλ. Βασιλείου – στον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, με την οποία ζητά τις άμεσες ενέργειές του ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο του τμήματος ΩΡΛ του νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». καθώς αποτελεί μια κλινική υψηλού επιπέδου που είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου. Η επιστολή κοινοποιείται και στο διοικητή του νοσοκομείου, Ε. Παπασσάβα.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το ΩΡΛ τμήμα του νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, το οποίο επί σειρά ετών, παρέχει ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες και αποτελεί ένα νευραλγικό τμήμα για τη λειτουργία του νοσοκομείου, κινδυνεύει με λουκέτο. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς από τους 5 ιατρούς ΩΡΛ που υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα, εντός μερικών ημερών, οι 4 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, ενώ δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και επικουρικοί γιατροί ώστε με κάποιον τρόπο να μπορεί να συνεχιστεί η αδιάκοπτη λειτουργία του.
«Είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως νοσοκομείο πόλεως, με ασθενείς μικρά παιδιά, εάν δεν διαθέτει τμήμα ΩΡΛ. Η αφαίμαξη αυτή θα οδηγήσει στην υπολειτουργία του νοσοκομείου», επισημαίνεται στην επιστολή.
Ο ΙΣΑ ζητά τις άμεσες ενέργειες για την τοποθέτηση ιατρών, ώστε να μην οδηγηθεί ακόμα ένα νοσοκομείο σε κατάρρευση. «Προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειες σας, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο της ως άνω κλινικής που υποδέχεται ασθενείς μικρά παιδιά και είναι ζωτικής σημασίας και το οποίο παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής», καταλήγει ο ΙΣΑ.