Και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα

Την αντίθεσή του στο Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων αφορά και την αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος των Εργαζομένων στον Οργανισμό.

Με χτεσινή του ανακοίνωση ο σύλλογος τονίζει ότι «απαιτούμε την άμεση κατάργηση του άρθρου 30 και όλων των υπολοίπων σχετικών διατάξεων του Π.Δ. με τις οποίες αφαιρούνται κρίσιμες αρμοδιότητες από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ και μεταφέρονται σε αυτοτελές τμήμα του υπουργείου, υπονομεύοντας το θεσμικό ρόλο του μοναδικού φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας και ανοίγουν την “κερκόπορτα” για σταδιακή υποβάθμιση της συνολικής του υπόστασης».

«Ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί τον 3ο πυλώνα της Κοινωνικής Ασφάλισης και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει σύμφωνα και με τις πολιτικές της δεσμεύσεις να αναβαθμίσει τον Φορέα και να διασφαλίσει την αυτόνομη και εύρυθμη λειτουργία του σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Και συνεχίζουν: «Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Οργανισμό, θα αντισταθούμε με κάθε μέσο στις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις. Καλούμε όλους τους ασφαλισμένους και τους συλλογικούς φορείς εκπροσώπησής τους σε κοινό αγώνα για διασφάλιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων».