Καμπανάκι για μαζικές παραιτήσεις γιατρών στον ΟΚΑΝΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) για τους γιατρούς που εργάζονται με μπλοκάκι στον ΟΚΑΝΑ, κάνοντας λόγο για κύμα παραιτήσεων αν δεν λυθεί άμεσα το ζήτημα των εργοδοτικών εισφορών.

Το Δ.Σ. του ΙΣΑ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ ότι ήδη πέντε γιατροί έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους γιατί αδυνατούν να καταβάλλουν τις εργοδοτικές εισφορές που μέχρι την αλλαγή του νόμου κατέβαλλε ο ΟΚΑΝΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΙΣΑ «καλεί το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των εργοδοτικών εισφορών των 38 γιατρών που εργάζονται στις Μονάδες Υποκατάστασης με δελτίο παροχής υπηρεσιών, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει κύμα παραιτήσεων των υπεύθυνων των Μονάδων.

Ήδη την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται κάποιες Μονάδες του ΟΚΑΝΑ να μείνουν χωρίς ιατρό. Σημειώνεται ότι οι γιατροί είναι υπεύθυνοι για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων που λαμβάνουν οι ασθενείς, για την τροποποίηση της δοσολογίας τους, την αντιμετώπιση τυχόν επιπλοκών κ.τ.λ.»

«Καθιστούμε υπεύθυνη τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα αποδεχτούμε εκπτώσεις ως προς την παροχή των απαραίτητων ιατρικών υπηρεσιών για τους 400 ασθενείς που εξυπηρετούνται από τις Μονάδες. Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει τον εξαναγκασμό άλλων εργαζομένων, σε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος που αποτελεί πράξη ποινικά κολάσιμη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ είχε προκηρύξει σήμερα στάση εργασίας, ενώ παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου (δείτε εδώ).