Καταγγελία εργαζομένων για πλημμελή νοσηλεία ασθενών στο Δρομοκαΐτειο

Μια σημαντική καταγγελία έκανε χτες το Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, η οποία αφορά τη μεταφορά περιστατικών σε ημέρες εφημερίας που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, αφού χρήζουν νοσηλείας σε στελεχωμένες και κατάλληλα εξοπλισμένες παθολογικές, χειρουργικές κ.ά. κλινικές νοσοκομείου που διαθέτει και ψυχιατρική κάλυψη.

Στην καταγγελία του το σωματείο τονίζει ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρείται στην εφημερία του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, προσέλευση περιστατικών τα οποία φέρουν βαριά και πολλαπλή παθολογική συμπτωματολογία.

Αν και τα περιστατικά αυτά, χρήζουν νοσηλείας σε στελεχωμένες και κατάλληλα εξοπλισμένες παθολογικές, χειρουργικές κ.ά. κλινικές νοσοκομείου που διαθέτει και ψυχιατρική κάλυψη, αυτό δεν συμβαίνει και οι ασθενείς εισάγονται στο ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο, το οποίο δεν ενδείκνυται για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικά, λόγω έλλειψης κατάλληλης υποδομής.

Τελευταίο παράδειγμα, είναι η μεταφορά λεχώνας την Πέμπτη 9/11/2017 στην εφημερία του Νοσοκομείου, από το νοσοκομείο Αλεξάνδρας στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, η οποία αν και αρχικά είχε σύσταση από τους θεράποντες για ταυτόχρονη ψυχιατρική και μαιευτική-γυναικολογική κάλυψη από γενικό νοσοκομείο, τελικά κατέληξε για νοσηλεία στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, όπου και νοσηλεύονται ακόμη αδιαφορώντας για την επικινδυνότητα της υγείας της.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή τακτική του υπουργείου Υγείας και του ΕΚΕΠΥ, ασθενείς να εισάγονται στο ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο, ενώ θα έπρεπε να νοσηλεύονται σε γενικό Νοσοκομείο με ψυχιατρική υποδομή.

Απαιτούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ώστε να δοθούν οδηγίες στο ΕΚΕΠΥ, για την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν ασφαλή και ποιοτική νοσηλεία και καλούμε το υπουργείο Υγείας άμεσα, να αποκαταστήσει τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στην ψυχιατρική εφημερία», καταλήγει η ανακοίνωση.