ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν βρέθηκε χολέρα στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»

«Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. Έλενα – Βενιζέλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην ανακοίνωση επίσης σημειώνεται ότι «τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα). Για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη».

Τέλος, το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει ότι «η έως τώρα αρνητική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων αποτελεί ηχηρή επισήμανση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα δημόσιας υγείας».

Αρνητικά, λοιπόν, ως προς τη χολέρα τα αποτελέσματα που ανακοινώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι κάτι δεν πάει καλά. Θυμίζουμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα τις εργαστηριακές αναλύσεις του νοσοκομείου επί δειγμάτων που λήφθηκαν στις 5/10 και οι οποίες ανιχνεύουν χολέρα (δείτε αναλυτικά εδώ). Το δείγμα που ανέλυσε το ΚΕΕΛΠΝΟ και βγήκε αρνητικό, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, λήφθηκε στις 18/10, δηλαδή, ύστερα από 13 ημέρες. Τα ερωτήματα που προς πάσα κατεύθυνση προκύπτουν είναι εύλογα και απαιτούν από τους πάντες σοβαρές και απόλυτα τεκμηριωμένες απαντήσεις, αφού πρόκειται για τη Δημόσια Υγεία.