«Κλειστά» τα χειρουργεία στο Λαϊκό μέχρι το Φεβρουάριο του 2018!

Έγγραφο του διοικητική του Λαϊκού νοσοκομείο φέρνει στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, από το οποίο προκύπτει ότι οι ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν, να ενταχθούν, δηλαδή, στο σχετικό κατάλογο αναμονής, θα πρέπει να ενημερώνονται από τους γιατρούς ότι «οι δυνατότητες του Νοσοκομείου δεν θα επιτρέπουν την διενέργεια χειρουργείων πριν τον Φεβρουάριο του 2018 και εντεύθεν.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου με έγγραφό του, με ημερομηνία 24 Οκτ. 2017, το οποίο απευθύνεται στους Διευθυντές όλων των Χειρουργικών Κλινικών, τους ενημερώνει ότι «οι ασθενείς που κρίνονται ότι πρέπει να χειρουργηθούν και να καταχωρηθούν στον κατάλογο αναμονής, θα πρέπει να τους ενημερώνετε ότι οι δυνατότητες του Νοσοκομείου δεν θα επιτρέπουν την διενέργεια χειρουργείων πριν τον Φεβρουάριο του έτους 2018 και εντεύθεν».

«θα πρέπει να υπογράφουν ότι έλαβαν γνώση για τα παραπάνω και μόνο τότε θα εντάσσονται στο Μητρώο Αναμονής. Από 24/10/2017», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, «στη λίστα αναμονής των χειρουργείων του Λαϊκού Νοσοκομείου παύουν να εγγράφονται ασθενείς. Για μετά τον Φεβρουάριο και βλέπουμε. Ασθενείς με καρκίνους του παγκρέατος, ήπατος, στομάχου ή άλλες σοβαρές παθήσεις με υπογραφή τους θα πρέπει να συμφωνήσουν να χειρουργηθούν μετά τον Φεβρουάριο 2018. Ο Διοικητής ζητάει οι γιατροί να παίρνουν και την υπογραφή των ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν. Δηλαδή, οι ασθενείς να υπογράφουν μόνοι τους την θανατική τους καταδίκη».

Και η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει: «Αναβάλλονται τουλάχιστον πέντε μήνες χειρουργικές επεμβάσεις σε ασθενείς με προσδόκιμο ζωής λιγότερο των πέντε μηνών. Τα σοβαρά χειρουργεία επειδή απαιτούν την εξασφάλιση κλίνης ΜΕΘ (που δεν υπάρχει) προγραμματίζονται και συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αναμονής. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν κατά τις ημέρες εφημερίας του Λαϊκού Νοσοκομείου ως έκτακτα περιστατικά. Ως εκ τούτου, με την διακοπή των χειρουργείων κινδυνεύει η ζωή τους».

«Αυτά που συμβαίνουν στα Δημόσια Νοσοκομεία δεν τα αντιλαμβάνεται ανθρώπινος νους», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΥΝ και σημειώνει ότι «στο Λαϊκό Νοσοκομείο το Α’ χειρουργικό μπλοκ έχει 7 χειρουργικά τραπέζια. Από τα επτά χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν 3 ή 4 λόγω έλλειψη κονδυλίων και Νοσηλευτών. Η λίστα αναμονής για μεταμοσχεύσεις από ζώντες δότες (πχ νεφρά) είναι έως τον Φεβρουάριο 2019. Όποιος θέλει να δωρίσει μόσχευμα στο Λαϊκό Νοσοκομείο σε ασθενή τίθεται σε λίστα αναμονής για μετά τον Φεβρουάριο 2019. 16 μήνες μετά. Ντροπή. Ταλαιπωρία στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού. Ο κίνδυνος για τη ζωή τους μεγάλος. Πού σταματάει ο κατήφορος;», αναρωτιέται καταλήγοντας η ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε πιο κάτω το έγγραφο του διοικητή του Λαϊκού που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ: