Μαύρη τρύπα 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ αποκάλυψε ο Παύλος Πολάκης

Μαύρη τρύπα 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρος της Υγείας.

Ο αν. υπουργός Υγείας επικαλούμενος τους ισολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2007 ώς το 2014, σημείωσε ότι από τις εισροές ποσών ύψους 750 εκατ., τα πληρωμένα είναι 522 εκατ. «Που πήγαν τα υπόλοιπα 230 εκατομμύρια;» αναρωτήθηκε ο κ. Πολάκης, κάνοντας λόγο για ληστεία του ελληνικού λαού.

«Ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ πήρε 750 εκατ., ξόδεψε 522 εκατ. ευρώ, ενώ το ταμειακό υπόλοιπο των λογαριασμών του ΚΕΕΛΠΝΟ, που ήταν παραδόξως πολλοί, περίπου 30, είναι 3,1 εκατ. ευρώ. Πού είναι τα υπόλοιπα; Αυτό σημαίνει άμεση επέμβαση εισαγγελέα», υπογράμμισε με νόημα.

Επίσης, χαρακτήρισε «σκαστή παρανομία» την απευθείας ανάθεση έργων από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δυο εταιρείες, μια εκ των οποίων αυτή της συζύγου του Γ. Στουρνάρα, κ. Λίνας Νικολοπούλου, με χρήματα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός.

«Είχαν την αίσθηση του ακαταδίωκτου, νόμιζαν ότι το κράτος είναι δικό μας και κάνουμε ό,τι θέλουμε», τόνισε ο κ. Πολάκης, εξαπολύοντας επίθεση και σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ, λέγοντας πως «όλα αυτά τα συστήματα είχαν ταϊστεί αφειδώς από το ’08, ΄09 και μετά, με κορύφωση τα μνημονιακά χρόνια».