Με σοβαρές καταγγελίες αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ το μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ Σ. Προβατάς

Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, ψεύτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με την παράταξη του κυβερνώντος κόμματος, Σπύρος Προβατάς.

Το Δ.Σ. του ΙΣΑ κατά τη χτεσινή συνεδρίασή του ενημερώθηκε από το μέλος του Δ.Σ. Σπύρο Προβατά ότι αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, με παράταξη του οποίου εξελέγη στις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου.

Επιπλέον το Δ.Σ του ΙΣΑ, με απόφασή του υιοθετεί το παρακάτω κείμενο που αποτυπώνει τις απόψεις του κ. Προβατά, για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που έχει οδηγήσει σε κατάρρευση τις δημόσιες δομές υγείας και σε αποπομπή από το σύστημα, εκατοντάδων ιατρών που το στηρίζουν.

Ειδικότερα ο κ. Προβατάς, έθεσε υπόψη του Δ.Σ. του ΙΣΑ το παρακάτω κείμενο, το οποίο υιοθετείται από το Δ.Σ. του ΙΣΑ:

Σπύρος Προβατάς: Υποταγμένη η κυβέρνηση στα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, με μεθοδευμένη πολιτική ακρωτηριάζει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός, ψευδόμενος στην ομιλία του στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση λέει ότι επί κυβέρνησής του επαναπροσελήφθησαν οι απολυμένοι των προηγούμενων κυβερνήσεων, ξεχνώντας βέβαια τους 3000 γιατρούς που απολύθηκαν το 2014 από την ΠΦΥ (Νόμος Γεωργιάδη), έρχονται νέες ομαδικές απολύσεις εκατοντάδων γιατρών από την ΠΦΥ με νόμο Ξανθού.

Υποταγμένη η κυβέρνηση στα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, με μεθοδευμένη πολιτική ακρωτηριάζει την ΠΦΥ. Οι συμβάσεις των παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων ξαφνικά σταματάνε για να τους εκβιάσουν να αποδεχτούν να γίνουν οικογενειακοί ιατροί. Παράλληλα δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των επικουρικών ιατρών.

Συνεχίζοντας την αντιλαϊκή της πολιτική, η κυβέρνηση διαμέσου Ξανθού, με αντισυνταγματικό νόμο, απολύει την 31/12/18 περισσότερους από 300 γιατρούς από την ΠΦΥ και εκβιάζει και άλλους τόσους να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, με μια δήλωση μετανοίας, όπως γινόταν σε πολιτεύματα που κανείς μας δεν θέλει να ξαναζήσει.

Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να δηλώσω και δημόσια ότι αποχωρώ από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλώνω επίσης ότι ως μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ, θα συνεχίσω από αυτή τη θέση να αγωνίζομαι γι’ αυτό που με εξέλεξαν οι γιατροί.

Για την αξιοπρέπεια των γιατρών και ασθενών, για το δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να έχει υψηλού επιπέδου δημόσιες δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες».