Μιχαηλίδου: Προστασία ΑμεΑ και ηλικιωμένων από τον κορονοϊό – Δύο νέες εγκύκλιοι για λειτουργία δομών φροντίδας

Η μάχη κατά της διασποράς του κορονοϊού, έχει αναχθεί σε μείζον πρόβλημα για το υπουργείο Εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να θέσουν όσο γίνεται πιο αυστηρούς όρους λειτουργίας στους χώρους εκείνους, που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι ΑμεΑ και ηλικιωμένοι.

Έτσι, η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, υπέγραψε δύο νέες εγκυκλίους, ώστε να θωρακίσει καλύτερα τις δομές ανοιχτής φροντίδας, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ –ΜΕΑ.

Αναλυτικότερα, με τις εγκυκλίους  δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία έναντι των συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία COVID -19 τόσο των προνοιακών δομών ανοικτής φροντίδας ΑμεΑ και ηλικιωμένων όσο και των ΚΔΑΠ και συγκεκριμένα: των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Νέων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Οι δομές ανοιχτής φροντίδας ΑμεΑ, ηλικιωμένων, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ θα λειτουργήσουν με πλήρη δυναμικότητα για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων και των οικογενειών τους. Επισημαίνεται η σημασία της τήρησης των μέτρων προφύλαξης από τη διάδοση του ιού και τονίζεται ότι απαιτείται η συστηματική εφαρμογή των πολλαπλών μέτρων που λειτουργούν ενιαία ως σύνολο και περιλαμβάνονται στις εγκυκλίους.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι  στην ασφάλεια των ευάλωτων συμπολιτών μας και παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που οι ειδικοί μάς προτείνουν», δήλωσε σχετικά η Υφυπουργός Εργασίας κ. Μιχαηλίδου, συμπληρώνοντας:  «Με τις δύο εγκυκλίους που εκδώσαμε κάνουμε ακριβώς αυτό: αυστηροποιούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και προφύλαξης για τις δομές ανοιχτής φροντίδας και τα ΚΔΑΠ, προβλέποντας αναλυτικά και με λεπτομέρεια για κάθε σημείο της καθημερινής τους λειτουργίας».