Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν διαγνωστικά κέντρα ότι ζητούν πληρωμή των εξετάσεων

Φωτό αρχείου

Την έντονη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) προκάλεσε το πλαφόν που τέθηκε για τις απεικονιστικές εξετάσεις.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΠΣ, «πολλά, μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ασφαλισμένων και, κυρίως, συνταξιούχων, έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για ορισμένο αριθμό αξονικών και μαγνητικών εξετάσεων που θα πραγματοποιεί μηνιαίως κάθε διαγνωστικό κέντρο».

«Μετά την απόφαση αυτή», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΠΟΠΣ, «τα διαγνωστικά κέντρα επικαλούνται ότι συμπλήρωσαν το πλαφόν -άγνωστο πότε- και απαιτούν πληρωμή της εξέτασης», την ώρα που όπως υποστηρίζει η ΠΟΠΣ για την εκτέλεση της εξέτασης σε δημόσιο νοσοκομείο απαιτείται αναμονή τουλάχιστον 2-3 μηνών.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τις δίκαιες διαμαρτυρίες και την αγανάκτησή τους για τη μεγάλη αυτή ταλαιπωρία» μεταφέρουν οι συνταξιούχοι, διά της Ομοσπονδίας, «στο νέο υπουργό Υγείας, ελπίζοντας ότι θα δείξει ζωηρό και άμεσο ενδιαφέρον, αφού αφορά το σπουδαιότερο αγαθό, την υγεία».