ΠΟΕΔΗΝ: Διοικήτρια νοσοκομείου «φάντασμα» εισέπραττε επί 22 χρόνια παράνομα σύνταξη

«Απίστευτα, πρωτοφανή και ανήκουστα» χαρακτηρίζει «όσα συμβαίνουν στη Δημόσια Υγεία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καταγγέλλοντας ότι πρώην υπάλληλος του Νοσοκομείου Ρίου, στην Πάτρα, έπαιρνε 22 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της και ενώ αποκαλύφθηκε διορίστηκε και παραμένει διοικήτρια στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών, το οποίο έκλεισε πριν από έναν χρόνο!

Η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωση – καταγγελία τονίζει μεταξύ άλλων ότι «έχει στηθεί πάρτι για την κατάληψη του κράτους. Προκαλούν με τις αποφάσεις που παίρνουν γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια όχι μόνο την αξιοκρατία αλλά και την κοινή λογική. Τα δικά τους παιδιά τα προστατεύουν με προκλητικό τρόπο. Τους παραχωρούν προνόμια με το τσουβάλι, όπως για παράδειγμα σε Νοσοκομείο της Πάτρας. Το Νοσοκομείο θώρακος Πατρών, το οποίο έκλεισε πριν ένα χρόνο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, όρισαν διοικήτρια κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Η εν’ λόγω διοικήτρια», συνεχίζει η ανακοίνωση, «επί 23 χρόνια έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της, ενώ εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και δεν είχε δικαίωμα να λαμβάνει τη σύνταξη του πατέρα της. Όταν συνταξιοδοτήθηκε της καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάνω από 100.000 ευρώ με δύο αποφάσεις που έπρεπε να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω της εφορίας Πατρών. Χρήματα που παράνομα έλαβε αφού δεν δικαιούνταν τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της».

«Η εν’ λόγω Διοικήτρια λόγω ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από το Ελληνικό Δημόσιο, την εφορία. Tην ώρα που οι εφορίες ξεζουμίζουν φουκαράδες ή η Κυβέρνηση δεν διστάζει να εκπλειστηριάζει διαρκώς πρώτες κατοικίες. Η κα Διοικήτρια επιβραβεύτηκε για τις πράξεις της, να εξαπατήσει το Ελληνικό Δημόσιο επί 22 έτη. Ορίστηκε Διοικήτρια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Νοσοκομείο θώρακος Πατρών και συνεχίζει να είναι, παρότι η κυβέρνηση έκλεισε το εν’ λόγω νοσοκομείο πριν ένα χρόνο, φροντίζοντας όμως να μην εκδώσει τον οργανισμό συγχώνευσής του στο Γ.Ν. Πατρών. Το Νοσοκομείο θώρακος σήμερα δεν υφίσταται, η διοικήτρια όμως συνεχίζει να λαμβάνει το μισθό της».

«Δεν την παύουν για να μη γυρίσει στη σύνταξή της που κατάντησε προνοιακό επίδομα; Από τον παχυλό μισθό της διοικήτριας της παρακρατάνε μόνο 266 ευρώ το μήνα, το οποίο αποδίδεται στην εφορία για να εξοφλήσει τις 100.000 ευρώ που οφείλει και είναι έντοκα. Θα εξοφλήσει το χρέος της σε 50 χρόνια και βάλε. Έχουμε σήμερα το παγκόσμιο φαινόμενο, δύο Διοικητές σε ένα Νοσοκομείο. Βοηθάει ο κ. Πολάκης να ξελασπώσει ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Και μη χειρότερα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.