ΠΟΕΔΗΝ: Δύο νέα τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης ασθενοφόρων!

Νέα καταγγελία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία αφορά «τα τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης ασθενοφόρων», που «εφέτος το καλοκαίρι δεν έχουν τέλος».

Η ΠΟΕΔΗΝ με την καταγγελία της φέρνει στη δημοσιότητα δύο νέα περιστατικά. Το πρώτο αφορά το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο Μαγνησίας, το οποίο «έχει δύο μόνο οδηγούς και καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες το μήνα. Δευτέρα 10/9/2018, 12 τα μεσάνυχτα στρατιωτικός έτρωγε στο πανηγύρι της πόλης με τη παρέα του, 500 μέτρα από το Κέντρο Υγείας. Αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο. Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από παραβρισκόμενους και κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Μέχρι να έρθει από το Βόλο κατέληξε. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας 500 μέτρα μακριά από το συμβάν μπορεί να είχε σωθεί», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά το Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου Αιτωλοακαρνανίας, στο οποίο, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, «υπάρχουν τρεις οδηγοί και πολλές βάρδιες είναι ακάλυπτες. Την Τετάρτη 12/9/2018 συνέβη θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Εμπεσού, κοντά στο Κέντρο Υγείας. Στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε ασθενοφόρο, το περιστατικό το παρέλαβε ασθενοφόρο από το Αγρίνιο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο».