ΠΟΕΔΗΝ: Σταμάτησαν τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Λήμνου – Τραγικές οι ελλείψεις!

Τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Λήμνου που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των περίπου 15.000 μόνιμων κατοίκων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο Λήμνου «έπαψαν να γίνονται χειρουργεία. Δεν υπάρχει κανείς αναισθησιολόγος και υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός. Έρχεται ένας αναισθησιολόγος για λίγες ημέρες με μετακίνηση από άλλα νοσοκομεία και φεύγει. Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μένουν χωρίς αναισθησιολόγο. Από την Πέμπτη 11/10 έως την Κυριακή 14/10 στο νοσοκομείο δεν υπήρχε κανένας αναισθησιολόγος. Κινδύνεψαν έκτακτα περιστατικά».

«Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία, τα έξοδα και ο κίνδυνος», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, «για τους ασθενείς που είναι υποχρεωμένοι και για απλά χειρουργεία να πηγαίνουν σε νοσοκομεία της Αττικής ή άλλων νησιών».

«Τι νοσοκομείο είναι αυτό που έχουν σταματήσει ακόμη και οι φυσιολογικοί τοκετοί (υπηρετεί ένας γυναικολόγος). Οι μικροβιολόγοι είναι τρεις. Σε λίγες ημέρες θα μείνει μόνο ένας (φεύγουν οι δύο). Δεν θα είναι σε θέση να κάνει το νοσοκομείο πολλές ημέρες το μήνα ούτε γενική αίματος. Πού είναι οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών; Τώρα το χειμώνα που αποκλείεται το νησί λόγω της κακοκαιρίας η επικινδυνότητα για τους κατοίκους αυξάνεται κατά πολύ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.