ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσοκομείο Σαντορίνης «δαγκώνει» τουρίστες – Κερδοσκοπία με… αποδείξεις!

«Η κερδοσκοπία είναι αδίκημα που διώκεται από τον ποινικό κώδικα. Για τις χρεώσεις σε ασθενείς του Νοσοκομείου Σαντορίνης ποιος θα διωχθεί; Δεν θα πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη ή άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους; Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που εγκαινίασε ως Δημόσιο, στις 15 Ιουλίου 2016 ο κος Τσίπρας και λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρία (ΑΕΜΥ Α.Ε.), κερδοσκοπεί σε βάρος των τουριστών».

Η παραπάνω σοβαρή καταγγελία προέρχεται από την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και αποδείξεις τουριστών από τις οποίες προκύπτει ότι οι τιμές που χρεώνει τις ιατρικές πράξεις το νοσοκομείο είναι… εξωφρενικές.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η ΑΕΜΥ Α.Ε., «συνέταξε και εφαρμόζει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών αυθαίρετα χωρίς να εφαρμόζει τα Προεδρικά Διατάγματα, που ορίζουν το κρατικό τιμολόγιο αμοιβών Ιατρικών επισκέψεων και Ιατρικών οδοντιατρικών πράξεων για Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Άκρως παράνομη πράξη. Το Νοσοκομείο ‘δαγκώνει’ τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί με αυθαίρετες χρεώσεις για παροχή υπηρεσιών Υγείας. Σας κοινοποιούμε τιμολόγιο Αυστραλέζας τουρίστριας που πλήρωσε την Αξονική εγκεφάλου 300 ευρώ και 40 ευρώ για την εξέτασή της ως έκτακτο περιστατικό!».

«Οι ασθενείς», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, «από όποια χώρα του κόσμου και εάν κατάγονται και προσέρχονται σε Δημόσια Νοσοκομεία ως έκτακτα περιστατικά εξετάζονται δωρεάν. Στη Σαντορίνη πληρώνουν 40 ευρώ. Η Αξονική τομογραφία εγκεφάλου σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ στα Δημόσια Νοσοκομεία χρεώνεται 71 ευρώ με βάση το Προεδρικό Διάταγμα Π.Δ. 157/1991 (σελ. 1047). Η χρέωση είναι 24.230 δρχ και με τη μετατροπή της δραχμής σε ευρώ κοστίζει 71 ευρώ. Τόσο χρεώνεται και σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία. Η Αξονική τομογραφία εγκεφάλου με βάση το τιμολόγιο του κράτους κοστίζει 71 ευρώ πληρωμένη εξ ολοκλήρου από τη τσέπη του Ασθενή. Στη Σαντορίνη ο Ευρωπαίος τουρίστας ή μετανάστης χωρίς ΑΜΚΑ χρεώνεται 150 ευρώ και ο τουρίστας ή μετανάστης που κατάγεται από χώρα εκτός Ευρώπης 300 ευρώ. Διπλά Βιβλία! Τι έχει να πει ο κος Πανοτόπουλος ο εκλεκτός του Πολάκη που διοικεί το Νοσοκομείο;».

«Σας κοινοποιούμε τιμολόγιο χρέωσης της Αυστραλέζας τουρίστριας που μας κάνει ρεζίλι διεθνώς! Σας κοινοποιούμε και άλλα τιμολόγια χρεώσεων ασθενών (τουριστών) που δείχνουν ότι το Νοσοκομείο κερδοσκοπεί ασύστολα. Μία ακτινογραφία που σε Δημόσιο Νοσοκομείο ή τον Ιδιωτικό Τομέα κοστίζει 4 – 5 ευρώ στο Νοσοκομείο Σαντορίνης χρεώνεται 40 ευρώ!», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε τις αποδείξεις: