ΠΟΕΔΗΝ: Φυματικοί στο ίδιο κτίριο με άλλους ασθενείς και νεογνά στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας

Σε μια ακόμα εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποκαλύπτοντας ότι «στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών νοσηλεύονται φυματικά περιστατικά στο ίδιο κτίριο με άλλους ασθενείς και νεογνά. Περιφέρονται ανενόχλητοι στο διάδρομο και τους θαλάμους άλλων κλινικών», προσθέτοντας ότι υπάρχει «κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία».

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ «έκλεισε το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών και μεταστεγάστηκε στον 6ο όροφο του επταώροφου κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών. Νοσηλεύονται στον 6ο όροφο ασθενείς με φυματίωση, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου. Τα φυματικά περιστατικά νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας, περιφέρονται στο κτίριο, αφού στο ισόγειο είναι τα εξωτερικά ιατρεία και πηγαίνουν για εξετάσεις. Επισκέπτονται άλλες κλίνες που στεγάζονται στους άλλους ορόφους του κτιρίου ανενόχλητοι».

Και η καταγγελία συνεχίζει τονίζοντας ότι «στο συγκεκριμένο επταώροφο κτίριο μαζί με τα φυματικά περιστατικά, νοσηλεύονται ασθενείς σε παθολογικές κλίνες, καρδιοχειρουργικά περιστατικά. Επίσης γίνονται τοκετοί και φιλοξενούνται νεογνά! Και μπορούν να διέρχονται τα φυματικά περιστατικά και να έρχονται σε επαφή! Μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης της νόσου. Τόση προχειρότητα και επικινδυνότητα! Δεν υπάρχουν θάλαμοι αποσυμπίεσης για τη νοσηλεία των φυματικών περιστατικών, που είναι η ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Όλο το κτίριο έχει κοινό κλιματισμό με αποτέλεσμα τα μικρόβια να διαχέονται σε όλο το κτίριο. Η Διοίκηση αντιμετωπίζει το ζήτημα με μεγάλη προχειρότητα!».

«Το Σωματείο αναδεικνύει το μείζον αυτό θέμα για τη Δημόσια Υγεία. Ετοιμάζεται να προσφύγει στον Εισαγγελέα, αφού νοσηλεύονται αρκετά φυματικά περιστατικά και ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου είναι μεγάλος ακόμη και σε νεογνά. Να θυμίσουμε ότι Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου φάντασμα Νοσημάτων Θώρακος Πατρών που έκλεισε και μεταστεγάστηκε, είναι η εκλεκτή του Πολάκη, γνωστή για την παράνομη σύνταξη που έπαιρνε επί σειρά ετών και την σκανδαλώδη ρύθμιση που της έκανε η Εφορία για την αποπληρωμή 100.000 ευρώ που οφείλει από την παράνομη σύνταξη. Κρατάει θέση σε νοσοκομείο που δεν υφίσταται. Τι κάνει για να προστατέψει τη Δημόσια Υγεία; Να τους χαιρόμαστε!», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση-καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ».