ΠΟΕΔΗΝ: Χολέρα ανιχνεύτηκε στο υπόγειο του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»

Σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στην οποία αναφέρεται ότι στο υπόγειο του Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, «στο υπόγειο της αποθήκης τροφίμων έξι μήνες τρέχουν νερά. Διαμαρτύρεται συνεχώς το Σωματείο και οι Εργαζόμενοι. Η Διοίκηση δεν αποκατέστησε τη βλάβη. Το πρόβλημα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Τα νερά τρέχουν. Έγινε καλλιέργεια δείγματος του νερού που τρέχει από την αποθήκη τροφίμων από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου. Στα πρώτα δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας. Η χολέρα είναι μία βακτηριακή νόσος που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του μολυσμένου νερού και των κοπράνων».

«Η νόσος συναντάται σε χώρους κακής υγιεινής», σημειώνεται στην ανακοίνωση και «μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο μέσα σε λίγες ώρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων. Πόσες φορές έχουμε αναφερθεί στην κακή κτιριακή κατάσταση του Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου. Για τα χαλασμένα κλιματιστικά που τρέχουν νερά. Για τους διαλυμένους τοίχους και τα μπάνια. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα. Κινδυνεύουν γυναίκες, παιδιά, εργαζόμενοι».

Καθησυχαστικός ο διοικητής

Καθησυχαστικός, πάντως, εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Βεζυράκης.

«Εμείς σοβαρά, έτσι θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σοβαροί, οτιδήποτε συμβαίνει το ψάχνουμε, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία και θα απαντήσουμε όταν θα έχουμε απαντήσεις από τα αντίστοιχα εργαστήρια», είπε ο κ. Βεζυράκης και πρόσθεσε ότι «μέχρι τότε δεν κινδυνεύει κανείς και θα πράξουμε αναλόγως».

Παρέμβαση Χριστοφιλοπούλου

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ανησυχούν και σοκάρουν τα αποτελέσματα του ελέγχου σε δείγματα στάσιμων, λόγω διαρροής, νερών στα υπόγεια του Μαιευτηρίου Έλενα Βενιζέλου που διενέργησε η Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου. Ο αρμόδιος υπουργός οφείλει τώρα να δώσει εξηγήσεις. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των πολιτών! Έχουμε εγκαίρως επισημάνει τα προβλήματα που δημιουργεί η εγκατάλειψη των δημόσιων νοσοκομείων. Η ευθύνη βαραίνει ευθέως και αποκλειστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».