ΠΟΕΔΗΝ: Ώρα μηδέν για το Αττικό Νοσοκομείο – Υποχρηματοδότηση, ταλαιπωρία και τα ράντζα… βασιλεύουν (φωτό)

Από πρόσφατη εφημερία στο Αττικό Νοσοκομείο -Πηγή: ΠΟΕΔΗΝ

Μεγάλα προβλήματα λειτουργίας και εξυπηρέτησης ασθενών, ακόμα και καρκινοπαθών, στο Αττικό Νοσοκομείο, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), δίνοντας στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από ημέρα εφημερίας, στις οποίες φαίνεται ότι οι διάδρομοι είναι γεμάτοι με κρεβάτια.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, είναι «εμφανής η έλλειψη κονδυλίων στο Αττικό Νοσοκομείο, ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, η οποία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ασθενών. Υπάρχουν καταγγελίες από ασθενείς ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες για άλλες ημέρες. Η αναβολή των χημειοθεραπειών δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της νόσου. Επίσης μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται πολλές φορές στο νοσοκομείο για να κάνουν τη θεραπεία τους».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, «ο μαγνητικός τομογράφος είναι εδώ και τρία χρόνια χαλασμένος, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είτε σε άλλα νοσοκομεία για να κάνουν την εξέταση. Δεν υπάρχουν χρήματα στο νοσοκομείο για την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Πολλές φορές για λίγα ευρώ και οι αξονικοί τομογράφοι είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης. Ο στεφανιογράφος είναι χαλασμένος εδώ και δέκα ημέρες με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Μεγάλος ο κίνδυνος για τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στο Νοσοκομείο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα».

Επίσης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «σε κάθε εφημερία του Αττικού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προσέρχονται πάνω από 1.200 ασθενείς. Περιμένουν πάνω από οκτώ ώρες για να εξυπηρετηθούν. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς. Οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι 40% και υπάρχουν μόνο 4 τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς (έκτακτα περιστατικά, νοσηλευόμενους). Οι εισαγωγές σε κάθε εφημερία είναι πάνω από 200 ασθενείς. Την επόμενη κάθε εφημερίας το Αττικό γεμίζει ράντζα στους διαδρόμους. Αναπτύσσονται πάνω από 100 ράντζα κάθε φορά τα οποία δίνονται ως κενές κλίνες στην εφημερία».

«Δυστυχώς κάθε ημέρα που έρχεται η κατάσταση γίνεται χειρότερη στα Δημόσια νοσοκομεία. Τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας δεν επιλύονται με τις επικοινωνιακές ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Δείτε τις φωτογραφίες από το Αττικό Νοσοκομείο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ: