Έρευνα για την «εντολή» του ΕΚΑΒ να χρησιμοποιούνται στην Κέρκυρα και ιδιωτικά ασθενοφόρα

Άμεση ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στην ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την οποία στην Κέρκυρα το ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης προσωπικού «χρησιμοποιεί» παράνομα ιδιωτικά ασθενοφόρα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, οι οποίοι καλούνται κάθε φορά να βάλουν και βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Πολάκη, «δεν υπάρχει και ούτε μπορούσε ποτέ να υπάρξει επί της παρούσας κυβέρνησης κάποια εντολή από Δ/ντή Τομέα ΕΚΑΒ ή από την κεντρική Διοίκηση του ΕΚΑΒ ή από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα του υπουργείου, που να επιχειρεί να καλύψει κενά του συστήματος με την εκούσια αρωγή ιδιωτών».

Και στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι:

  • «Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν εδώ και χρόνια αναρτημένη στον Επιχειρησιακό Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και μεταφέρθηκε μαζί με όλα τα υπόλοιπα έγγραφα του Τομέα κατά τη μεταφορά του Επιχειρησιακού Κέντρου στα Ιωάννινα.
  • Η ανακοίνωση που βρέθηκε αναρτημένη στα Ιωάννινα δεν φέρει καμία υπογραφή, έχει ήδη αποκαθηλωθεί από το Ε.Κ. Ιωαννίνων του ΕΚΑΒ, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα για την απόδοση ευθυνών σε όσους την έγραψαν, ανάρτησαν, αλλά και δημοσίευσαν», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.