Σε ποιο σούπερ μάρκετ του Γέρακα κατασχέθηκαν 10 τόνοι ακατάλληλα τρόφιμα!

Στις 24 Αυγούστου με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών οι καταναλωτές ενημερώθηκαν για τη υγειονομικού ενδιαφέροντος «βόμβα» που εντοπίστηκε και εξαρθρώθηκε από το ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Αττικής του ΕΦΕΤ, σε επιχείρηση σούπερ μάρκετ σε περιοχή της Αττικής.

Με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ ονοματίζει την επιχείρηση στην οποία κατασχέθηκαν δεκάδες τόνοι ακατάλληλων τροφίμων, ενώ σημειώνει ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται. Πρόκειται, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, για την επιχείρηση λιανικού εμπορίου τροφίμων με την επωνυμία «Αγροτική Σοδειά – Αποστολόπουλος Αθανάσιος του Δημητρίου» επί της Λεωφ. Μαραθώνος 41.

Ολόκληρη η σημερινή ανακοίνωση του ΕΦΕΤ έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας του ΕΦΕΤ με το Σ.Δ.Ο.Ε., η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, από κοινού με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, διενήργησαν στις 21-22/08/2018 ελέγχους σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου τροφίμων με την επωνυμία «Αγροτική Σοδειά – Αποστολόπουλος Αθανάσιος του Δημητρίου» επί της Λεωφ. Μαραθώνος 41, καθώς και σε αδήλωτη αποθήκη τροφίμων επί της οδού Καρυωτάκη 26, στον Γέρακα Αττικής.

Από τους ανωτέρω ελέγχους διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, η κατοχή τροφίμων μη ασφαλών/ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση, τροφίμων παρελθούσης ημερομηνίας ανάλωσης ή/και αγνώστου προέλευσης, συνολικού βάρους περίπου δέκα (10) τόνων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ως επί το πλείστον, τα συγκεκριμένα τρόφιμα αφορούσαν σε τυροκομικά προϊόντα, επιτραπέζιες ελιές, μαρμελάδες, καφέ και αλκοολούχα ποτά.

Πέραν αυτών, πραγματοποιήθηκε δέσμευση περίπου πεντακοσίων (500) κιλών μελιού, καθώς και ποσότητας ελαιολάδου, αγνώστου προέλευσης ή/και ελλιπούς επισήμανσης. Επίσης, ελήφθησαν δείγματα τροφίμων για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη εξοπλισμού εμφιάλωσης και εξοπλισμού συσκευασίας τροφίμων χωρίς τις απαραίτητες γνωστοποιήσεις στις Αρμόδιες Αρχές, καθώς και σημαντικές ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών και συνθηκών αποθήκευσης των τροφίμων.

Οι σχετικοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη και εφόσον απαιτηθεί θα υπάρξει νέα ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού».