Στάση εργασίας και συγκέντρωση τη Δευτέρα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ

Φωτό αρχείου

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ προκήρυξε για τη Δευτέρα, 30/10/2017, στάση εργασίας 9 π.μ. – 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της διοίκησης.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι εκτός από την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε προσωπικό, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο που εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και διοικείται από ανώτατους αξιωματικούς, «προσπαθούν να επιβάλλουν στρατιωτική πειθαρχία σε ένα χώρο που παρέχει υπηρεσίες υγείας σε πολίτες, χωρίς να ανέρχονται καμία φωνή διαμαρτυρίας ανάδειξης των προβλημάτων».

Επίσης τονίζεται ότι «τη στιγμή που δισεκατομμύρια σκορπίζονται για εξοπλιστικά προγράμματα το Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ μαραζώνει από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Σε 695 οργανικές θέσεις υπάρχουν 311 κενές όλων των ειδικοτήτων. Οι ιατροί του ΕΣΥ είναι 45 όταν οι προβλεπόμενοι είναι 113. Τα τεράστια κενά προσπαθούν παράνομα να συγκαλύπτονται με την απασχόληση στρατιωτικών που είναι επαγγελματίες υγείας και μη».

«Οι ελλείψεις προσωπικού σε τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, ακτινολόγους, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι τεράστιες με εμφανείς επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Με την κάλυψη του αξονικού τομογράφου από τεχνολόγους του κλασικού αποδυναμώνεται ο δεύτερος. Το ακτινολογικό μηχάνημα είναι πανάρχαιο. Υπάρχει κατάλληλος χώρος στο Νοσοκομείο που διαθέτει δύο ακτινολογικά τραπέζια ο οποίος είναι κλειστός. Κάθε φορά που έρχεται η εταιρεία και ψάχνει χώρο για εγκατάσταση του νέου ακτινολογικού μηχανήματος, ο εν λόγο χώρος κλειδώνεται από τη Διοίκηση. Η δικαιολογία είναι ότι ο χώρος αυτός προορίζεται για την εγκατάσταση του μαγνητικού αν και λόγω στατικότητας του κτιρίου δεν επιτρέπεται. Μεγάλη είναι η έλλειψη τραυματιοφορέων. Σε κάθε βάρδια ένας καλύπτει δύο κτίρια και μεγάλες αποστάσεις. Η κατάσταση στην υλικοτεχνική υποδομή είναι απαράδεκτη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.