Συνέχεια στον ιδιότυπο… πόλεμο: Αύριο εκδικάζεται η αγωγή ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη

Αύριο, Πέμπτη 8/3/2018, στις 9 το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο η αγωγή αποζημίωσης της ΠΟΕΔΗΝ κατά του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τις υβριστικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «τις υβριστικές αναρτήσεις Πολάκη προκάλεσε το δημοσίευμα του περιοδικού THE GUARDIAN για το υψηλό ποσοστό ασθενών που προσβάλλονται από σοβαρές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στη χώρα μας, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα Δημόσια Νοσοκομεία. Κάτι που επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο 20σέλιδη έκθεση της Κομισιόν για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας (κυμαίνονται από 230 – 450 περιστατικά το μήνα με σαφή διαφοροποίηση ανά Νοσοκομείο). Το περιοδικό THE GUARDIAN στο σχετικό άρθρο φιλοξενούσε δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ, στοιχεία και δηλώσεις λοιμωξιολόγων ιατρών».

Αναφορικά με την αγωγή κατά του κ. Πολάκη, στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνεται ότι «η υπόθεση εκδικάσθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο στις 23/2/2017 χωρίς να παραστεί ο κος Πολάκης. Κατά ανεξήγητο τρόπο η Δικαστής αποφάσισε ότι είναι αναρμόδιο το Μονομελές Πρωτοδικείο να κρίνει την υπόθεση λόγω του μεγάλου ποσού αποζημίωσης που διεκδικούμε και το παρέπεμψε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο στο οποίο εκδικάζεται αύριο. Διεκδικούμε με την αγωγή αποζημίωσης 200.000 ευρώ από τον κο Πολάκη, τα οποία θα διαθέσουμε εξ ολοκλήρου σε Δημόσια νοσοκομεία για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Αυτή τη φορά θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα παραστεί ο κος Πολάκης! Δεν θα αρνηθεί για άλλη μία φορά να παραστεί και να αιτιολογήσει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του. Όχι τσάμπα μάγκας!», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.