Στις σοβαρές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για χρήση ληγμένων υγειονομικών και φαρμακευτικών υλικών στο Σισμανόγλειο (διαβάστε εδώ) απαντά με ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο από Συνδικαλιστική Ομοσπονδία να εκδίδει ανακοίνωση ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ, με σκοπό -προφανώς- να προκαταλάβει το πόρισμά της».
«Με θλίψη και οργή διαβάσαμε το δελτίου Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ που προσβάλλει, συκοφαντεί και παραπληροφορεί τους πολίτες όσον αφορά το Δημόσιο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ και τους εργαζόμενούς του και δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Σε απάντηση του συγκεκριμένου δελτίου Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, η Διοίκηση του Νοσοκομείου «ενημερώνει ότι:
α) Ουδέποτε ο Διοικητής παρότρυνε εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν ληγμένα υλικά. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι παραβρισκόμενοι. Άλλωστε το θέμα της ενημέρωσης δεν ήταν αυτό αλλά ζητήματα λειτουργίας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
β) Όσον αφορά το ιστορικό του θέματος που θίγει η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνεται ότι το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, ο Διοικητής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από εργαζόμενο του Νοσοκομείου και μέλος του Σωματείου ότι μια νοσηλεύτρια της βάρδιας βρήκε σε ορισμένα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ποσότητα υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού για τα οποία είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης. Ο Διοικητής πήγε επιτόπου για να διαπιστώσει την βασιμότητα της καταγγελίας και κάλεσε επειγόντως τον Προϊστάμενο των Τακτικών Ιατρείων, την Διευθύνουσα Νοσηλευτικής, την Υπεύθυνη Φαρμακείου και τον Ιατρό Συντονιστή της Γενικής Εφημερίας να έρθουν επειγόντως στο Νοσοκομείο, όπως και έπραξαν.
Δόθηκε εντολή για τη συγκρότηση επιτροπής ελέγχου και απογραφής σε όλα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Η επιτροπή εργάστηκε μέχρι της 7.00 το πρωί της Κυριακής ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα συγκάλυψης αλλά ούτε και μερικής εικόνας της κατάστασης. Η επιτροπή έκανε αναλυτική καταγραφή, συγκέντρωσε το εν λόγω υλικό, το απομάκρυνε και το κράτησε με μοναδικό σκοπό την αξιοποίησή του σε περαιτέρω έρευνα. Η επιτροπή ενημέρωσε προφορικά τον Διοικητή στις 7:30 π.μ. της Κυριακής», τονίζεται στην ανακοίνωση.
«Την πρώτη εργάσιμη ημέρα η επιτροπή παρέδωσε την έγγραφη αναφορά της και ο Διοικητής έδωσε εντολή να διενεργηθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ. Το πόρισμα της ΕΔΕ εκτιμάται ότι θα παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα που αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην καταγγελία της είναι ανυπόστατα, αχαρακτήριστα ψεύδη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
«Τέλος, είναι απαράδεκτο από Συνδικαλιστική Ομοσπονδία να εκδίδει ανακοίνωση ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ με σκοπό -προφανώς- να προκαταλάβει το πόρισμά της», καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης του Σισμανόγλειου νοσοκομείου .