Επτά βραβεία απέσπασε το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» – Τριπλή βράβευση για το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν στο Νοσοκομείο βραβεία στις υποψηφιότητες:

  • Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην εξειδίκευση νοσηλευτών (χρυσό βραβείο).
  • Απόδοση χειρουργικών αιθουσών (χρυσό βραβείο).
  • Δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας: Μια μεγάλη «αγκαλιά» για όσους έχουν ανάγκη (χρυσό βραβείο).
  • Αντιμετώπιση της απλασίας του κόλπου νεαρών ασθενών με τη Χειρουργική Κολπική/ Λαπαροσκοπική Δημιουργία Νεοκόλπου με τη Χρήση Περιτοναίου (Τεχνική Davydov) (αργυρό βραβείο).
  • Πρωτοπορία στην εκπαίδευση, τη διαρκή κατάρτιση και τη συνεχή επιμόρφωση (αργυρό βραβείο).
  • Σύστημα Διαλογής (Triage), Διαχείρισης και Δεικτών Αξιολόγησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Εφαρμογή του στην Ανάπτυξη και Σχεδιασμό του Emergency Department Information System του Γ.Ν. Παπαγεωργίου (αργυρό βραβείο).
  • Παρανεφρικό Ανεύρυσμα Αορτής: Ενδοαγγειακή Αντιμετώπιση με Fenestrated Anaconda custom stent-graft system (χάλκινο βραβείο).

Με τρεις διακρίσεις τιμήθηκε το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στην τελετή απονομής των Βραβείων Healthcare Business Awards 2018. Συγκεκριμένα το Νοσοκομείο κέρδισε τα εξής βραβεία ανά τομέα:

  • Χρυσό Βραβείο στην Κατηγορία Νοσοκομεία/Ιδιωτικές Κλινικές – Δράση για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση για το Ετήσιο Πρόγραμμα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας με πρωτοπόρο χρήση φορητού αμφιβληστροειδογράφου για screening ασθενών.
  • Χρυσό Βραβείο στην Κατηγορία Νοσοκομεία/Ιδιωτικές Κλινικές για το Καινοτόμο Τμήμα απέσπασε το Φαρμακευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου για τον εκσυγχρονισμό και εισαγωγή συστήματος ελέγχου και διαχείρισης barcode στο Νοσοκομειακό Φαρμακείο, με αποτέλεσμα την ορθολογική διαχείριση του φαρμάκου στο Νοσοκομείο.
  • Αργυρό Βραβείο στην Κατηγορία Νοσοκομεία/Ιδιωτικές Κλινικές για την Αποτελεσματική Διοίκηση Κλινικής Δημόσιου Νοσοκομείου στη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, παρουσιάζοντας τις δράσεις διοικητικής βελτίωσης, φροντίδας ασθενών και τις καινοτομίες που εφαρμόστηκαν.

Το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για τρίτη διαδοχική χρονιά αποσπά διακρίσεις και βραβεία στο διαγωνισμό Healthcare Business Awards. Το 2016 είχε αποσπάσει το αργυρό βραβείο για το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας στην κατηγορία Καινοτόμο Τμήμα Νοσοκομείου και το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Αποτελεσματική Διοίκηση Κλινικής για την Α’ Ορθοπεδική Κλινική, ενώ το 2017 είχε αποσπάσει το αργυρό βραβείο για το Πρόγραμμα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας για τον Καρκίνο του Δέρματος για το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας και το Τμήμα της Πλαστικής Χειρουργικής και Κέντρο Αναφοράς Μελανώματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους 400 και πλέον καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι εκπρόσωποι του κλάδου της Υγείας, έγκριτοι ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών και ΜΚΟ, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων.

Την εκδήλωση της τελετής απονομής άνοιξε ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, καθηγητής Οικονομικών του ΟΠΑ και γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, ο οποίος αναφέρθηκε στις ελπίδες που διατηρούμε όλοι για την πορεία της οικονομίας, μετά την έξοδο της χώρας από την εποχή των μνημονίων. Όπως τόνισε, ο κλάδος της Υγείας ήταν από αυτούς που υπέφεραν περισσότερο τα χρόνια της κρίσης και αυτός που έχει ιδιαίτερη σημασία να ενισχυθεί και να ισορροπήσει τα επόμενα χρόνια: «Η σημερινή είναι η τρίτη εκδήλωση των βραβείων, η οποία στη βάση μιας επιτροπής 25 μελών επέλεξε να βραβεύσει άτομα, φορείς και επιχειρήσεις, στων οποίων τις πράξεις πρέπει να δώσουμε πολλή μεγάλη σημασία, εάν θέλουμε να πάμε μπροστά» δήλωσε ο Ν. Βέττας.

Τιμητικά Βραβεία

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή των τεσσάρων τιμητικών βραβείων, καθώς οι αποδέκτες τους είναι προσωπικότητες των οποίων το έργο εμπνέει και δίνει όραμα για το μέλλον.

Το πρώτο βραβείο δόθηκε στον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Δημήτρη Κοντοπίδη, για την αξιοσημείωτη δράση του στη διεκδίκηση δικαιωμάτων των χρονίως πασχόντων & αναπήρων, στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και στην ενδυνάμωση των ασθενών.

Τιμητικό Βραβείο για το σύνολο της προσφοράς του στην Ιατρική Επιστήμη, έλαβε ο Γεώργιος Χρούσος, καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, ένας από τους πιο υψηλά αναφερόμενους επιστήμονες στον κόσμο (ISI highly cited) στην Κλινική Ιατρική και στη Βιολογία – Βιοχημεία και ο υψηλότερα αναφερόμενος κλινικός παιδίατρος και ενδοκρινολόγος παγκοσμίως. Έχει συγγράψει πάνω από 1.000 επιστημονικά άρθρα και η εργασία του έχει αναφερθεί διεθνώς σε πάνω από 48,000 επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Το βραβείο επιχειρηματικότητας και προσφοράς στην Υγεία για το 2018 είχε αποδέκτη τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού, δρ Βασίλη Αποστολόπουλο, που χρόνια τώρα επιχειρεί επιτυχώς, με στόχο την εξασφάλιση υπερσύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού σε όλες τις νοσοκομειακές μονάδες του ομίλου, την υποστήριξη πρωτοποριακών ιατρικών μεθόδων, την ανάδειξη των διεθνών επιστημονικών κατακτήσεων αλλά και την επένδυση για την εφαρμογή τους και στη χώρα μας.

Ο Παρασκευάς Αυγερινός τιμήθηκε, πέραν όλων των άλλων, για τη συμβολή του στην ίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) μέσω του νόμου 1397/1983. Ιατρός χειρούργος, από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε τακτικό μέλος των Κεντρικών Επιτροπών του κινήματος και για 18 χρόνια μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Διατέλεσε υπουργός Υγείας και Πρόνοιας και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης, διατέλεσε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βουλευτής Επικρατείας στο Εθνικό Κοινοβούλιο και εκπρόσωπος του Εθνικού Κοινοβουλίου στην Ευρωπαϊκή Συνέλευση για το «Μέλλον της Ευρώπης» για τη σύνταξη της Ευρωπαϊκής Συνταγματικής Συνθήκης.

Στα φετινά Healthcare Business Awards διακρίθηκαν Σύλλογοι Ασθενών, ΜΚΟ με σημαντική συνεισφορά στην Υγεία, Πανεπιστήμια για το πρωτότυπο ερευνητικό τους έργο, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που εφάρμοσαν με τον καλύτερο τρόπο, το όραμά τους για προαγωγή της καινοτομίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Βραβεύθηκαν επίσης, καινοτόμες πρακτικές e-Health, σημαντικές πρωτοβουλίες εθνικής εμβέλειας, καθώς και σημαντικές δράσεις προσφοράς στο χώρο της Υγείας από επιχειρήσεις εκτός του κλάδου, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευαισθησίας.

Την Κριτική Επιτροπή, τα βραβεία, τους νικητές και όλες τις διακρίσεις μπορείτενα δείτε εδώ.